Sport

Boc: Nu ne-am face de ruşine cu organizarea CE de gimnastică la Cluj

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri, după ce România a primit dreptul de organizare al CE de gimnastică din 2017, că sala din oraş, de 7.200 de locuri, nu s-ar „face de ruşine” cu organizarea evenimentului, iar municipalitatea este pregătită pentru cofinanţare.

„Cluj este tot România şi este pregătit să organizeze şi să primească competiţii internaţionale de mare anvergură, inclusiv un Campionat European de gimnastică. Pentru mulţi ani de aici înainte, Sala Polivalentă din Cluj va fi cea mai bună pentru mari evenimente. Pardoseala se poate demonta şi repune pentru orice sport, inclusiv gimnastică. Există cubul de transmisii ca în NBA, unic în România, dar şi toate facilităţile, inclusiv posibilitatea să extindem capacitatea până la 10.000 de locuri. Sala Polivalentă din Cluj este nu doar construită şi funcţională, dar şi deja acreditată de federaţii international”, a declarat Emil Boc, pentru MEDIAFAX.

Primarul din Cluj-Napoca a făcut referire şi la publicul clujean, obişnuit cu mari performanţe în sport de-a lungul anilor.


„Publicul clujean este nu doar iubitor de sport, ci şi avizat, ar primi cu bucurie un eveniment atât de important ca acest Campionat European de Gimnastică. Am fi cu toţii mândri, nu doar pentru Cluj şi Transilvania, ci şi pentru România. Cred că nu ne-am face de ruşine la Cluj cu Sala Polivalentă şi organizarea, avem experienţă deja cu Capitala Europeană a Tineretului din 2015 şi suntem pregătiţi pentru orice”, a mai spus Emil Boc.

Întrebat dacă municipalitatea s-ar implica şi în partea de susţinere financiară a CE de gimnastică din 2017, bugetul evenimentului fiind estimat la cel puţin un milion şi jumătate de euro, Boc a răspuns: „Suntem pregătiţi pentru cofinanţare”.


El s-a declarat un fan al gimnasticii şi crede că organizarea Campionatului European la Cluj ar putea reprezenta momentul relansării României spre topul mondial.

„Octavian Bellu şi Mariana Bitang sunt monştrii sacri ai gimnasticii româneşti. Nadia Comăneci, Emilia Eberle, Sandra Izbaşa şi fetele de acum, dar şi antrenorii lor merită tot respectul nostru. Sunt convins că de la Cluj România s-ar relansa ca o putere mondială, mai ales în perspectiva olimpică”, a încheiat Emil Boc.


Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), Adrian Stoica, a anunţat, vineri, că România va organiza Campionatele Europene de Gimnastică din 2017, aceasta fiind a doua ediţie găzduită de ţara noastră după cea din 1957, prima a competiţiei.

Infrastructura necesară organizării C.E. a fost prezentată doar „în poze”

Şeful FRG mai spune că infrastructura necesară organizării CE din 2017 a fost prezentată acum doar „în poze”.


„Noi am prezentat nişte poze, iar ele trebuie să devină realitate. Mă refer la noua Sală Polivalentă din Bucureşti. Responsabilitatea se întinde pe mai mulţi ani şi include mai mulţi factori responsabili, nu doar federaţia”, a spus Stoica.

El a făcut comentarii şi în privinţa unei alte posibile gazde a CE din 2017, Cluj-Napoca, dacă sala din Bucureşti nu va fi terminată la timp.


„Nu am prezentat această variantă, şi nici nu va fi prezentată decât dacă se vor complica lucrurile cu sala din Bucureşti. Noi trebuie să ştim cu ce mergem la război, cum se spune”, a încheiat Stoica.

Tot vineri, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat după ce România a fost desemnată gazdă CE de gimnastică din 2017, că este o mare responsabilitate şi nu concepe ca noua Sală Polivalentă din Bucureşti, de 12.000 de locuri, să nu fie terminată la timp.

România a fost aleasă gazdă a CE din 2017 în detrimentul Danemarcei, care şi-a depus candidatura prin Odense.

Construcţia Sălii Polivalente de la Bucureşti, de 12.000 de locuri, din Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu”, în care ar urma să se desfăşoare CE de gimnastică, feminin şi masculin, din aprilie 2017, nu a fost încă începută.

Ultimele Stiri
abonare newsletter