Sport

Raliul Monte-Carlo, prima provocare pentru Tempestini în Junior WRC

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi sunt pregătiți pentru debutul în Raliul Monte-Carlo, prima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri în 2015.

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi sunt pregătiți pentru un nou sezon în Junior WRC, Campionatul Mondial de Raliuri dedicat piloților sub 28 de ani. Ei vor lua startul cu modelul Citroen DS 3 R3-MAX și va puncta în clasamentul Junior WRC.

La 20 de ani, Simone Tempestini este unul dintre cei mai tineri piloți din campionat și anul acesta are alături un copilot cu experiență, Matteo Chiarcossi, de trei ori campion european. „2014 a fost anul în care am acumulat experiență.  Acum, în 2015, vreau să mă lupt pentru titlu în Junior WRC”, a spus Simone Tempestini, înaintea plecării spre Monte Carlo.


Calendarul Junior WRC include anul acesta șapte etape, fiecare pilot alegând șase dintre ele care vor conta în realizarea clasamentului final. Anul acesta Raliul Monte-Carlo, prima etapă din WRC, a fost inclus în program, iar echipajul Napoca Rally Academy este pregătit pentru această provocare uriașă. Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au început anul în Austria, la prima etapă din Campionatul European, cu un podium în ERC 3 și au continuat cu o sesiune de teste în România. „În acest weekend, am avut o sesiune de teste la Cluj pe specialele incluse în Transilvania Rally. Sunt mulțumit de rezultat, dar va fi extrem de greu să fim competitivi pe probele din Raliul Monte-Carlo ținând cont că aceasta este prima noastră participare aici. Eu și Matteo trebuie să ne facem treaba cât mai bine la recunoașteri și apoi să fim foarte concentrați în raliu”, a continuat Simone Tempestini.

Spre deosebire de sezonul trecut, anul acesta în Junior WRC se va merge cu modelul Citroen DS 3 R3-MAX, o evolutie a versiunii din 2014. La prima etapă a sezonului sunt înscrise 11 echipaje, dar organizatorii se așteaptă la și mai multe înscrieri începând cu Raliul Portugaliei, în luna mai. „Raliul Monte-Carlo va fi o etapă dificilă și strategia noastră este să adunăm cât mai multe puncte. Nu vreau să risc foarte mult aici. Apoi în Portugalia, Polonia și Finlanda vom ataca la maximum și după patru etape vom vedea cum stăm în campionat. Va fi cu siguranță un an interesant și sper să mă descurc cât mai bine”, a mai adăugat Simone Tempestini.


Ediția a 83-a a celui mai celebru raliu din lume vine cu câteva noutăți interesante atât din punctul de vedere al probelor speciale, cât și al regulamentului. Miercuri, 21 ianuarie, este programat shakedown-ul în regiunea Gap, apoi joi, 22 ianuarie, sunt programate două speciale de noapte cu startul festiv din Casino Square în Monaco.  În total vor fi 15 probe speciale, inclusiv celebra Col de Turini și Lardier et Valença – Faye de 51,7 kilometri, lungimea totală fiind de 355,48 km.

Calendarul Junior WRC 2015:
Raliul Monte-Carlo: 22-25 ianuarie
Raliul Portugaliei: 21-24 mai
Raliul Poloniei: 2-7 iulie
Raliul Finlandei: 30 iulie-2 august
Raliul Franței: 1-4 octombrie
Raliul Spaniei: 22-25 octombrie
Raliul Marii Britanii: 12-15 noiembrie

abonare newsletter