Sport

Se schimbă antrenorul, se schimbă oare și jocul?

Clubul Sportiv Universitatea Cluj a anunțat că tehnicianul Ioan Ani Senocico va pleca de la echipă, în locul lui venind o fostă internațională și handbalistă la echipa din Cluj.

Potrivit comunicatului postat pe site-ul oficial al clubului, începând de astăzi Ioan Ani Senocico va părăsi banca tehnică a echipei de handbal feminin „U” Alexandrion, în locul lui venind emblema sportului handbalistic, Camen Amariei.  „Începând de  astăzi, 5 decembrie, de pregătirea handbalistelor de la  „U” Alexandrion se ocupă Carmen Amariei, fostă internațională și handbalistă la echipa ”U” Cluj”, comunică conducerea clubului.

Noua antrenoare a declarat că speră ca alături de lotul tânăr al echipei să readucă victoriile la club. „Echipa este într-o situație foarte grea, însă nu îmi este teamă să ducem proiectul la bun sfârșit, acesta fiind evitarea retrogradării. Mizez pe faptul că lotul este tânăr și dornic de a face performanță”, a declarat Carmen Amariei.


Noua bancă tehnică a echipei urmează să fie prezentată luni la sediul clubului printr-o conferință de presă.

Potrivit site-ului ziuadecluj, fostul antrenor al „studentelor” nu va pleca singur, alături de el plecând de la echipă și soția lui, Mihaela Ani Senocico.


Palmaresul noii antrenoare este unul remarcabil: dublă câştigătoare a Ligii Campionilor cu echipa daneză Slagelse (2005, 2007); câștigătoare de Cupă EHF cu formația franceză Besancon în 2003; câștigătoarea medaliei de aur la Campionatul Mondial de Junioare în 1995; cea mai bună marcatoare la Campionatul Mondial din 1999, cu 67 de goluri marcate.

„Seno” nu renunță


Mihaela Ani Senocico, cunoscută și ca „Seno”, nu va renunța la cariera sa de handbalistă. Ea a declarat că problemele financiare, dar mai ales modul în care au fost tratate de cei din jur, au determinat-o să plece.

Potrivit stiridesport, ea ar urma să evolueze de săptămâna viitoare la echipa CSM Cetate DevaTrans Deva. „Mi-ar fi plăcut să-mi închei cariera la Cluj. Am îndurat multe aici, cu bune și cu rele, dar n-am mai suportat. Nu vreau să fac rău clubului și am renunțat la toți banii pe care mi-i datorau, doar să-mi pot continua cariera în altă parte. Nici nu contează câți bani erau. Mă așteptam să fim tratate cu mai mult respect noi cele care am rămas atâta vreme și am îndurat condițiile care au fost, dar asta e. Nici nu mă gândesc la retragere. Am oferte și le dau curs”, a declarat Mihaela Ani Senocico.


Echipa „U” Alexandrion Cluj se află în acest moment pe locul 13 în clasamentul Ligii Naționale, cu doar două meciuri câștigate, două remize și nouă înfrângeri.

Problemele financiare au ajuns la club încă de la începutul anului când Jolidon nu a mai putut să susțină cum și-ar fi dorit echipa de handbal.
În luna august, după mai multe săptămâni de discuții, firma Fundația Alexandrion devenea principalul sponsor al echipei, investind în echipă o sumă pe care reprezentanții fundației au declarat-o „suficientă”, dar această sumă fiind doar suport pentru următoarele luni de zile, fără a plăti și datoriile echipei. „Fundația Alexandrion se implică de acum în viitor, dar pentru trecut nu răspundem, și am înțeles că aceste probleme vor fi rezolvate”, declara Nawaf Salameh, președintele Alexandrion Grup România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter