Sport

U-Banca Transilvania pierde în prelungirile meciului, scor final 80-81

U-Banca Transilvania pierde din nou pe teren propriu, de data aceasta echipa care a înfrânt-o este Trabzonspor din Turcia, în EuroChallenge.

Echipa de baschet masculin din Cluj-Napoca, U-Banca Transilvania a disputat în această seară, al doliea meci din acest sezon în EuroChallenge și primul acasă.
În fața a peste 3.000 de oameni, clujenii au inaugurat noua Sală Polivalentă cu o înfrâgere după ce la finalul celor patru sferturi de meci cele două echipe s-au aflat la scor egal. Potrivit regulamentului, cele două echipe au continuat să joace încă cinci minute pentru a se putea departaja, echipele rămând în continuare foarte apropiate din punct de vedere a punctelor marcate în acest timp.
Deși au avut o experință nefericită în primul meci disputat în EuroChallenge, în Austria, cu echipa Magnofit GK, unde au pierdut cu scorul de 84-77, elevii lui Dorin Pintea încă nu și-au putut reveni pierzând și pe teren propriu, în prelungiri, în fața echipei din Turcia, Trabzonspor Medical Park, scor final 80-81 (13-13, 27-18, 13-19, 17-20, 10-11).
Antrenorul echipei U-Banca Transilvania, Dorin Pintea a omis să facă prea multe declarații după meci, acesta spunând doar că îi felicită pe jucătorii echipei oaspete și că diferența de calitate a jucătorilor s-a remarcat pe tabela la finalul meciului.
„Pentru că am pierdut vreau mai întâi să-i felicit pe adversarii noștri. Jucătorii lor au fost puțin mai buni decât ai noștri și asta a făcut diferența”, a declarat Pintea.
Pentru elevii lui Dorin Pintea sfertul doi a fost unul foarte bun, aceștia reușind să se distanțeze de la scorul de 13-13 la 40-31, dar repriza a doua au scăzut din intensitatea meciului și au fost egalați.
Problema jucătorilor de la U-BT rămâne aceeași ca și în Liga Națională, unde la ultimele meciuri au condus până în ultimul sfert de meci chiar cu diferență de 17 puncte, dar au fost învinși în sfertul patru.
Antrenorul U-Banca Transilvania declara la conferința de presă de înaintea acestui meci că este dezamăgit de jocul elevilor și că în acest moment se vede un declin față de meciurile de anul trecut.
„Poți să joci foarte bine trei sferturi de meci și în ultimul sfert să uiți tot? E imposibil! Avem zece jucători cu experiență, în zece minute să nu dai un coș? E ambiția ta. Poate fi cel mai tâmpit antrenor pe bancă - ia mingea și du-te și dă un coș și am terminat discuția! Nu pot să îmi explic ce se întâmplă cu jucătorii. Li se pune o pată, au momente de panică, fiecare își dorește foarte mult să realizeze ceva și atunci greșește”, preciza antrenorul.
Următorul meci pentru U-BT, din EuroChallenge, va avea loc marți, 18 noiembrie, de la ora 20:00, în deplasare la echipa din Ungaria, Atomerőmű SE.

abonare newsletter