Sport

Moroșanu și fații Stoica vor lupta în finala Superkombat din Italia

Cei mai buni luptători din România, Cătălin Moroșanu, Andrei Stoica și Bogdan Stoica, vor lupta la Palaiper Arena din Monza (Italia), în marea finală a circuitului Superkombat.

Finala la care sunt așteptați să luptele vedetele superkombatului românesc va avea loc pe 22 noiembrie, în premieră în Italia, unde sunt așteptați peste 5.000 de spectatori. Meciurile vor fi transmise în peste 90 de țări, potrivit Agerpres.

După ce a organizat ultimele două gale Superkombat în Olanda, respectiv Elveția, promotorul Eduard Irimia a adus Superkombat în țara unde există cea mai mare comunitate de români din Europa. „Audiența în Italia este foarte mare datorită românilor de aici, așa că mă bucur enorm că am putut aduce finala în premieră la Monza. Cu siguranță, tricolorul va fi omniprezent în tribune, așa cum s-a întâmplat de altfel și la Geneva. Sunt mândru că, în calitate de președinte al unei promoții născute în România, putem fi un ambasador pentru țara noastră, iar dacă tot vom avea gala într-un oraș faimos pentru Formula 1, pot spune că vom tura la maxim motoarele pentru acest final de an”, a declarat Eduard Irimia.


Cel mai popular luptător autohton, Cătălin Moroșanu, calificat la Monza grație succesului obținut în Olanda, îl va înfrunta la Monza pe „Monstrul” din Bellator, Ron Sparks, un colos de 1,93 metri și 125 de kilograme, în meciul cap de afiș al evenimentului. „Sunt moldovean, crezi că mă sperie un monstru așa ușor!? Să vezi ce bătaie îi dau de se întoarce plângând în America”, a spus Moroșanu, care până în prezent i-a învins pe toți americanii întâlniți de-a lungul timpului.

Tot împotriva unui luptător din SUA va lupta și campionul Superkombat, Andrei Stoica, acesta urmând să dea piept cu specialistul în arte marțiale mixte, Emilio Vallecillo, neînvins până acum în cușca de peste Ocean. Și fratele mai mic al lui Andrei Stoica, „Băiatul Rău” Bogdan va fi prezent la Monza, iar în cazul în care îl va învinge pe românul care reprezintă Italia, Alexandru Negrea, are șansa de a se califica în marea finală. Dacă unul dintre câștigătorii din semifinale se va accidenta, atunci învingătorul dintre Stoica și Negrea va lupta în meciul cu titlul mondial pe masă.


Cei trei nu vor fi singurii români din gală, Amansio Paraschiv și Cristian Milea vor reuni legiunea românească pregătită să cucerească Italia pe 22 noiembrie la Monza. Fanii din Italia care doresc să achiziționeze bilete pentru eveniment o pot face în magazinele românești de alimente din rețeaua Logistic East Food și partenere La Costache din zona Lombardia, dar și accesând portalul superkombat.it

În România, marea finală Superkombat va fi transmisă în direct de Sport.ro, în timp ce la nivel internațional poate fi urmărit în rețeaua Eurosport cu începere de la ora 22:00.


Programul complet al cardului principal din finala Superkombat 2014:
1. Turneul final - Semifinala 1 - Categoria semigrea (-86 kg): Aristote Quitusisa (Franța) vs Dawid Kasperski (Polonia)
2. Turneul final - Semifinala 2 - Categoria semigrea (-86 kg): Micky Terrill (Marea Britanie) vs Jorge Loren (Spania)
3. Turneul final - Meci de rezervă - Categoria semigrea (-86 kg): Alexandru Negrea (Italia) vs Bogdan Stoica (România)
4. Super Fight - Categoria mijlocie (-71 kg): Ricardo Lecca (Italia) vs Amansio Paraschiv (România)
5. Super Fight - Categoria semigrea (-81 kg): Errol Konning (Surinam) vs Giuseppe de Domenico (Italia)
6. Meci pentru unificarea centurilor WKA și Superkombat New Heroes - Categoria mijlocie (-71 kg): Julian Imeri (Albania) vs Cedric Manhoef (Surinam)
7. Super Fight - Categoria super cruiser (-95 kg): Emilio Vallecillo (SUA) vs Andrei Stoica (România)
8. Super Fight - Heavyweight bout (+ 96 g): Ron Sparks (SUA) vs Cătălin Moroșanu (România)
9. Turneul final - Finala - Categoria semigrea (-86 kg): Câștigător semifinala 1 vs Câștigător semifinala 2

Etichete: catalin morosanu
Ultimele Stiri
abonare newsletter