Sport

Halep a învins-o categoric pe cea mai bună jucătoare din lume

Jucătoarea româncă de tenis, Simona Halep, locul 4 WTA, a învins-o cu scorul de 6-0, 6-2, în 65 de minute, pe americanca Serena Williams, locul 1 WTA, în etapa a doua a Grupei Roşii a Turneului Campioanelor, de la Singapore.

Simona Halep reușește cea mai mare victorie a carierei, prima în fața unei jucătoare din Top 3 WTA. Un succes de neuitat, datorită scorului și a manierei în care Simona s-a impus. Ea a câştigat meciul cu Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-2. Acesta este al doilea meci al jucătoarei din România în Grupa Roşie de la Turneul Campioanelor, în prima întâlnire trecând de Eugenie Bouchard, cu scorul de 6-2, 6-3.

Românca Halep a declarat după meci că a fost un meci foarte greu, că a așteptat foarte mult acest meci și că și-a îndeplinit cel mai mare vis al ei, cel de a învinge pe una dintre surorile Williams.
„A fost cel mai mare meci din viața mea, nu pot să explic, sunt foarte fericită și vreau să mă bucur. A fost visul meu să înving una dintre surorile Williams, sunt jucătoare foarte bune. Nu aș fi putut să joc așa fără ajutorul vostru, al fanilor, al românilor mei și al echipei. Trebuie să îmi văd mai departe de joc și să continui pe această pantă. Serena poate că nu a fost în cea mai bună zi, însă eu am jucat agresiv, am luat mingea devreme, am deschis terenul, am servit bine. Am jucat foarte bine și sunt extrem de fericită”, a spus Simona Halep după meciul câștigat în fața Serenei Williams.


Prin victoria de miercuri, Halep şi-a asigurat un premiu de 406.000 de dolari şi 460 de puncte WTA. Ea va mai primi 70 de puncte pentru următoarea partidă din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de 530 de puncte WTA.

Simona Halep va disputa vineri următorul său meci la Turneul Campioanelor de la Singapore, ultimul din grupă, cu sârboiaca Ana Ivanovic.


Simona Halep ocupă locul 1 în Grupa Roşie, cu două victorii în tot atâtea meciuri, şi este aproape de calificarea în semifinale. Ea va juca, vineri, ultima partidă din grupă, cu sportiva sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

Serena Williams a pierdut doar de opt seturi cu 0-6 în cariera sa. Cele care au reușit să o învingă categoric pe cea mai bună tenismenă din lume au fost: Balleret - 1997, Fernandez - 1999, Jankovic - 2005, Henin şi Schnyder - 2007, Venus Williams - 2008, Medina Garrigues - 2013 și Simona Halep - 2014.


Cele două jucătoare de astăzi s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, de fiecare dată impunându-se jucătoarea americană. Ele au jucat prima dată una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câştigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1.

Următoarele două partide au avut loc în 2013 şi s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, şi cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.

Ultimele Stiri
abonare newsletter