Sport

Echipa națională de fotbal a persoanelor cu diabet va fi prezentată mâine pe Cluj Arena

Dia România este echipa Națională de Fotbal a Persoanelor cu Diabet și este formată din 10 jucători cu diabet zaharat tip 1, insulinodependent iar jucătorii provin din cinci orașe ale țării.

Această echipă a participat la Campionatul European de Fotbal a Persoanelor cu Diabet, DiaEuro2014, ce s-a desfășurat la Balatonfured, Ungaria, în perioada 01.09 - 05.09.2014. După 4 meciuri câștigate, echipa României a jucat finala campionatului împotriva Ungariei, câștigând meciul cu 4-3 la penaltiuri. Astfel echipa României a câștigat Campionatul European, venind acasă cu cupa de învingători și cu cupa de golgheter al Campionatului, obținută de timișoreanul Palade Ciprian. Campionatul de anul viitor, DiaEuro 2015, se va desfășura în Cluj-Napoca, România.

Echipa Dia România, va fi prezentată în pauza meciului dintre Universitatea Cluj-Pandurii Târgu Jiu, sâmbătă, 4 octombrie, începând cu orele 18:30. La acest eveniment, vor fi prezenți jucătorii, antrenorul, medicul, staff-ul și suporterii echipei. De asemenea, vor participa și jucătorii de anul trecut.


Scopul acestui campionat este de a demonstra faptul că și persoanele cu diabet pot face sport de performanță, de a promova sportul pentru un management mai bun al diabetului și de a ne uni forțele din întreaga Europă pentru ca împreună să luptăm pentru o viață mai bună pentru persoanele cu diabet.

Echipa Dia România este un proiect al Federației Asociațiilor Diabeticilor din România, în colaborare cu Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.


Echipa câștigătoare Dia România: Vida Mihai – Căpitan, Chivu Florin – portar, Palade Ciprian - Golgheterul Campionatului European, Munteanu Adrian, Onciu Ionuț, Cerna Stelian, Toma Sorin, Bârsan Ioan, Danci Ciprian, Mitran Andrei, Mocan Sorin – antrenor, Cosma Daniel Tudor – medic, Mesaroș Maria Angela - manager echipă, Președintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România, Petruț Cristina Maria - coordonator echipă, Conf. Dr. Ioan Veresiu - Președintele Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter