Sport

FRF a anunțat rivalele echipelor clujene din Cupa României

Echipa CFR Cluj o va întâlni pe Rapid București, iar Universitatea Cluj va evolua cu FC Brașov, în optimile de finală ale Cupei României, potrivit tragerii la sorţi care a avut loc, astăzi, la sediul FRF.

Partidele din optimile de finală ale Cupei României se dispută, la 29 octombrie, în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

Înainte de tragerea la sorți, Ioan Andone a primit premiul ”Gloriile Cupei”, care a câștigat cele mai multe Cupe ale României ca tehnician din 1990 până astăzi: 4 trofee, cu două echipe diferite, Dinamo și CFR Cluj. „Le urez mult succes tuturor echipelor și îi doresc celei care va câștiga trofeul să ajungă cât mai departe în Europa League și să aducă puncte și bani fotbalului românesc”, a declarat Ioan Andone, fost internațional, cu 55 de selecții și două goluri marcate pentru echipa națională, de două ori campion al României ca jucător și de patru ori ca antrenor.


Echipa Universitatea Cluj s-a calificat în ”optimile” competiţiei după ce a trecut în șaisprezecimi de FC Bihor Oradea, 6-5, după executarea loviturilor de la 11 metri. Administratorul special al Universităţii, Vlad Munteanu, este optimist şi anunţă că echipa e pregătită să ţintească accederea în sferturile competiţiei. „Va fi un meci echilibrat. Aşa cum am spus şi înainte de partida cu FC Bihor, vom trata fiecare partidă din competiţie cu maximă atenţie, nu vom neglija nici un aspect. Vrem să ajungem cât mai sus, aşa că şi la Braşov obiectivul va fi calificarea”, a spus Vlad Munteanu.

Universitatea şi FC Braşov s-au mai întâlnit în această fază a competiţiei în urmă cu patru ani, când ”stegarii” au învins cu scorul de 2-1, cu un gol înscris în minutul 86.


Voința Axintele a primit premiul ”Revelația Cupei”, ce constă în echipament complet pentru grupele de juniori.

La ediția de anul acesta, cele trei echipe de Liga 3, Unirea Jucu, Voința Axintele și Chindia Târgoviște, s-au oprit în șaisprezecimi.


Unirea Jucu a pierdut la trei goluri diferență, 0-3 cu Petrolul Ploiești. Voința Axintele a fost învinsă, 0-2, de CFR Cluj, iar Chindia a fost învinsă de Brașov, 1-3. Cum diferența de scor este aceeași, două goluri, am respectat criteriul care duce și la stabilirea urnelor pentru tragerea la sorți.

Astfel CFR Cluj s-a aflat în prima urnă, iar Brașov în a doua, drept urmare Voința Axintele e declarată “Revelația Cupei” și va primi acest premiu cu ocazia finalei competiției, de anul viitor.


La tragerea la sorți, cele două echipe din urna C au fost grupate cu două echipe din urna A, apoi, în continuare, cele 3 echipe rămase în urna A au fost grupate cu 3 din urna B, iar ultimele 6 cluburi din urna B au fost împerecheate între ele.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.


Programul complet al meciurilor din optimi este următorul:
CS Mioveni - Dinamo Bucureşti;
Rapid CFR Suceava - FC Petrolul Ploieşti;
Rapid Bucureşti - CFR Cluj;
CSMS Iaşi - Steaua Bucureşti;
Oţelul Galaţi - Pandurii Târgu Jiu;
ASA Târgu Mureş - Ceahlăul Piatra Neamţ;
CS Universitatea Craiova - FC Viitorul;
FC Braşov - Universitatea Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter