Sport

Cifrele Campionatului Național Liga 1, după etapa a 6-a

Trei etape consecutive cu gol a bifate de Gregory Tade (CFR Cluj), 100 de jocuri în Liga 1 a atins Mario Felgueiras (CFR Cluj), Jakolis Antonio (CFR Cluj) a marcat pentru prima oară în campionat, iar portughezul Nuno Viveiros (Universitatea Cluj) a marcat și el pentru a 10-a oară în Liga 1, acestea sunt doar câteva statistici oferite de către LPF după etapa a 6-a.

Liga Profesionistă de Fotbal a oferit astăzi câteva statistici asupra etapei a 6-a din Liga 1 de fotbal. Potrivit site-ului oficial, vîrful de atac al celor de la Pandurii Târgu Jiu, lituanianul Matulevicius a marcat al 20-lea sau gol în campionat, în timp ce Achim (Ceahlăul Piatra Neamț) a ajuns la 4 goluri în această stagiune, el fiind și primul jucător care a marcat 3 etape la rând.

O bornă cu adevărat importantă a atins Ștefan Bărboianu, cel care a bifat meciul cu numarul 150 în campionat, exact în jocul în care a purtat în premiera banderola de capitan al lui Dinamo. Fostul dinamovist, Ousmane N'Doye, actualmente la ASA Târgu Mureș, a reușit o dublă în ultima etapă, în partida cu FC Botoșani și a ajuns, astfel, la 21 de goluri pe prima scena.


Recent convocat în lotul echipei naționale, după excepționala performanță reușită cu echipa sa de club, Astra, patrunderea în grupele Europa League, Constantin Budescu a înscris în această etapă pentru a 2-a oara în carieră câte 3 goluri, precedentul consemnându-se în etapa inaugurală a ediției trecute, în meciul Viitorul - Astra 0-4.

Mario Felgueiras (CFR Cluj) a atins și el cota 100 a jocurilor în Liga 1. Portarul portughez, venit în Gruia în 2012, după ce în sezonul 2011/2012 a fost singurul integralist din campionatul României, în tricoul Brașovului, pentru care debutase pe 25 iulie 2011, a ajuns al 4-lea portar străin care atinge această cifră după Adnan Guso (123 de jocuri), Mingote (117) și Nuno Claro (107).
Până la dubla reușită în poarta Rapidului, Cristian Cristea (Oțelul Galați) a mai înscris o singură dată în Liga 1, pe 23 iulie 2012, într-un meci Viitorul - FC Brașov 2-2, acela fiind chiar debutul său pe prima scenă.


Portughezul Viveiros (Universitatea Cluj) a marcat și el pentru a 10-a oară în Liga 1, 6 dintre goluri fiind reușite în 2014, în timp ce Feussi (ASA), Anghelina (FC Botoșani) și Moglan (Oțelul) au debutat în Liga 1. Jakolis (CFR Cluj) a marcat pentru prima oară în Campionatul Național Liga 1, iar Ben Youssef (Astra) și Daniel Novac (CSMS Iași) au ajuns la cota 50 în Liga 1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter