Sport

„U" Mobitelco nu depune armele: „Nu renunțăm la medaliile de bronz"

„U” BT Mobitelco e obligată să câștige mâine cu BC Mureș pentru a nu rata cucerirea medaliilor de bronz. În primul meci, „tigrii” au câștigat categoric, scor 91-69.

Sarcină dificilă pentru „U” BT Mobitelco. Formația clujeană dă piept cu BC Mureș Târgu Mureș, echipă care mai are nevoie doar de o singură victorie pentru a-și adjudeca medaliile de bronz. Câștigători în primul meci, elevii lui Srecko Sekulovic pot termina campionatul pe podium dacă înving mâine la Cluj.

Nu cedează lupta

Deși pornesc cu șansa a doua, universitarii promit să-și dea viața pe teren pentru a împinge seria în meciul decisiv. „Venim după un joc mai puțin reușit la Târgu Mureș. Sincer, am încercat și eu să caut explicații în mine și nu prea le-am găsit, pur și simplu Mureșul a fost echipa mai bună. Noi parcă am fost tot timpul cu o secundă sau două în întârziere în orice făceam. Însă, din fericire, avem șansa să ne luăm revanșa. Sper ca mâine să facem un meci mult mai bun și să învingem. Cu siguranță, nu o să cedăm seria, ne dorim să luăm medalia de bronz și sper eu să reușim, chiar dacă e foarte greu”, a transmis Mihai Silvășan.


Clujenii au avut o evoluție palidă în primul meci, însă Dorin Pintea nu decartează. Tehnicianul are încredere în elevii săi că pot obține astăzi victoria în fața propriului public. „După părerea mea, la Târgu Mureș a apărut o oboseală psihică. În toate acțiunile noastre am fost defazați, mental nu ne-am putut concentra, nu am putut fi în meci. Probabil eșecul cu Asesoftul, timpul foarte scurt de refacere... Am vorbit cu băieții, ne dorim să câștigăm acest meci de la Cluj, să terminăm campionatul cu victorie pe teren propriu și să mergem în meciul decisiv, unde vom juca pentru locul 3”, a susținut Pintea.

Încă retrăiesc coșmarul cu Asesosft

Eliminarea din drumul către finala Ligii Naționale de baschet masculin încă îi urmărește pe universitari. „Nu pot vorbi în numele întregii organizații, însă pentru mine un loc trei oricum nu este mulțumitor, eu tot timpul am așteptări mari. Chiar dacă la începutul sezonului nimeni nu ne dădea foarte multe șanse să jucăm finala, eu am crezut tot timpul că se poate și, ca dovadă, am și fost foarte aproape să reușim. Din păcate, niște greșeli ale noastre pe finalul meciului patru cu Asesoft s-au făcut simțite. Se poate spune că am acumulat oboseala, însă aceasta nu este o scuză. La nivelul acesta, când joci semifinala și ești la un pas de finală, joci cu sufletul, nu simți oboseala. Obosiți sunt și adversarii noștri, la urma urmei”, a subliniat Silvășan.

Partida „U” BT Mobitelco – BC Mureș Târgu Mureș are loc mâine, la Sala Sporturilor „Horia Demian”, de la ora 20.00.

abonare newsletter