Sport

Maria-Carina Naș, dublă campioană națională la karate

Clujeanca Maria-Carina Naș s-a încoronat campioană națională în proba de Kata individual, cât și în cea de Kihon Ippon Kumite la Finala CN de Karate Tradițional Shotokan-Fudokan, de la Brăila.

O nouă performanță remarcabilă obținută de Maria-Carina Naș. Deși a trecut la o categorie mai mare (8-9 ani), clujeanca a cucerit două medalii la Finala Campionatului Național de Karate Tradițional Shotokan-Fudokan pentru copii I-IV, la care au participat 256 de sportivi de la 28 de cluburi din toată țara. Judoka legitimată la Voința Cluj a devenit dublă campioană naţională, obţinând medalia de aur atât ȋn proba de Kata individual, cât şi ȋn proba de Kihon Ippon Kumite.

Grație acestor rezultate, Carina s-a calificat la ambele probe pentru Campionatul European de Karate Fudokan, care va avea loc la Galaţi, ȋn perioada 29 mai – 01 iunie 2014. De altfel, Carina a fost singura karateka din Cluj care a obținut medalii la acest concurs.


La doar 8 ani, Maria-Carina Naș este campioană europeană și mondială la categoria de vârstă 6-7 ani și multiplă medaliată cu aur, argint și bronz la campionatele caționale.

Matei practică și el artele marțiale

La competiția de la Brăila și-a făcut debutul și fratele Carinei, Matei (6 ani), care a reușit să se califice în faza finală atât la Kata, cât și la Kumite deși a început antrenamentele doar în decembrie anul trecut.


 

Etichete: karate
Ultimele Stiri
abonare newsletter