Sport

UPDATE: Dumitru Dragomir, reținut pentru 24 de ore! Fostul șef al LPF, acuzat de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani!

Poliţiştii au descins 11 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, printre care şi la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, fiind vizate şapte persoane suspectate de evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de trei milioane euro, într-un dosar privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal.

UPDATE: Mihai Corbu, administratorul firmei prin care LPF a trecut comisionul din drepturile TV, a fost şi el reţinut pentru 24 de ore.

UPDATE: Conform Noului Cod Penal, Dragomir riscă 16 ani de închisoare! Acesta va ispăși însă doar jumătate din pedeapsa pe care o va primi, pentru că este trecut de 60 de ani


UPDATE: Fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, a fost reţinut pentru 24 de ore de către Poliţia Bucureşti! Se va face propunerea de arestare pentru 29 de zile

UPDATE: A început urmărirea penală împotriva lui Dumitru Dragomir, dar şi a lui Mihai Corbu! Oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au declarat că toate persoanele urmărite în acest caz vor fi făcute publice!


UPDATE: Conform Parchetului de lângă Tribunalul București, Liga Profesionistă de Fotbal a fost prejudiciată cu trei milioane de euro la vânzarea unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a tranzacţiei, în condiţiile în care, în realitate, aceasta s-a făcut prin negociere directă

UPDATE: Dumitru Dragomir a fost dus la Poliție pentru audieri. „Au venit la ora șase! La mine acasă, la hotel (Crystal Palace Ballroom, n. red.) și la Bogdan (fiul său, n. red.). Acum am casa plină! Mă uit la televizor și aflu ce se întâmplă cu mine. Oamenii sunt civilizați, își fac treaba. E un război în care eu sunt la mijloc, de când mă așteptau dușmanii... Mă doare la pălărie, sunt în regulă cu toate actele, în orice subiect'', a afirmat Dumitru Dragomir înainte să ajungă la sediul Poliției din Capitală.


Fostul șef al Ligii Profesioniste nu știe care sunt numele celorlalte persoane anchetate în acest dosar, în care este vorba despre un comision de 2,25 milioane de euro, acordat firmei unui om de afaceri, Mihai Corbu. ''L-am văzut pe Corbu de două ori, iar o dată ne-am certat'', a dezvăluit Dragomir.

 


Acţiunea vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

"Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro", a precizat sursa citată.


Anchetatorii fac percheziţii la 11 adrese din Bucureşti şi Ilfov şi vor pune în aplicare şapte mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie audiate la sediul Poliţiei Capitalei.

Potrivit unor surse din Poliţie, una dintre percheziţii are loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Sesizarea în acest dosar ar fi pornit de la Serviciul Român de Informaţii, care a transmis date esenţiale către poliţie iar precheziţiile sunt făcute împreună cu Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

abonare newsletter