Sport

Djokovic, rege în Miami

Novak Djokovic, locul 2 ATP, a câştigat turneul de la Miami (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 5.649.405 dolari.

Tenismanul sârb l-a învins, în finală, cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră şi 23 de minute, pe spaniolul Rafael Nadal, liderul ierarhiei mondiale.

Pentru succesul de la Miami, Djokovic va primi 1.000 de puncte ATP şi un cec în valoare de 787.000 de dolari, în timp ce Nadal va încasa 384.065 de dolari şi 600 de puncte ATP.


„Mi-a plăcut mult să joc această finală, m-am simțit bine tot meciul. Împotriva lui Rafa știu întotdeauna la ce să mă aștept, nu mai avem niciun secret unul față de altul. Trebuie doar să fii în maximum de formă și să nu-l lași să-și facă jocul. M-am pregătit foarte bine pentru această finală. Am câștigat la Indian Wells și a fost extraordinar, mi-a dat multă încredere în mine. Am avut de atunci multe meciuri în care a trebuit să răstorn situația în favoarea mea, dar aici turneul a decurs perfect de la început până la final. Am reușit să-mi ridic nivelul de joc pe măsură ce am avansat în competiție. Am făcut cel mai bun meci al meu în fața celui mai valoros adversar", a declarat Djokovic.

Acesta este al 43-lea titlu din cariera lui Djokovic, al doilea din acest an, după cel de la Indian Wells. Sârbul a reuşit dubla Indian Wells/Miami şi în 2011. De asemenea, „Nole” este al doilea jucător, după Roger Federer, care a reuşit de două ori să câştige în acelaşi an turneele de la Indian Wells şi Miami.

abonare newsletter