Sport

Clujenii au pumni de oțel

Boxerii clujeni au cucerit nouă medalii la Cupa Szalacska (Ungaria), competiție care a adunat la start peste 150 de sportivi din 5 țări.

Pugiliștii clujeni au făcut legea la cea de-a șasea ediție a Cupei Szalacska de Box pentru Amatori. Sportivii pregătiți de Iosif Hercz și Octavian Matiș au dominat categoriile la care au luat parte.

4 medalii de aur, 3 de argint și 2 de bronz

Dorin Doghi (foto stânga) a încheiat competiția pe primul loc la categoria 46 de kilograme, după ce l-a învins în finală pe Virth Rajmund. Clujeanul a fost desemnat și cel mai tehnic boxer al evenimentului ce a avut loc la Nagyberki, din Ungaria. Tot pe prima poziție s-au clasat și Răzvan Doghi (40 de kg.), Szabo Karoly (component al lotului național de juniori, 63 de kg.) și Alin Bodea (52 de kg.). Ultimul și-a adjudecat locul întâi prin neprezentarea adversarului.


Vlad Miron (64 de kg.), Alexandru Ciobanu (52 de kg.) și Norbert Cojocaru (54 de kg.) au obținut și ei rezultate remarcabile, situându-se pe poziția secundă la competiția ce a avut loc în weekend. Au mai urcat pe podium Alin Lingurar (50 de kg.) și Hassonun Samer (63 de kg.).

„Băieții au luptat senzațional”

La competiția din Ungaria a luat parte și Ștefan Antal, arbitru republican categoria I. Oficialul clujean a condus 10 meciuri și a oficiat alte 40 de întâlniri. „A fost o competiție reușită din toate punctele de vedere. Au fost meciuri foarte grele, interesante. Am beneficiat de condiții excelente. Îi felicit pe boxerii clujeni, care s-au descurcat foarte bine la competiția din Ungaria. S-au dăruit total, au luptat cu îndărjire. Karoly a avut o prestație formidabilă, se vede clasa lui. Deși a avut un adversar foarte dificil, Vlad Miron s-a descurcat impecabil. Toți sportivii merită laudele noastre”, a declarat Ștefan Antal pentru Monitorul de Cluj.


Asociația Județeană de Box Cluj va organiza, în perioada 7-13 aprilie, Finala Campionatului Național de juniori, competiție la care și-au anunțat prezențe peste 150 de pugiliști.

Etichete: box
abonare newsletter