Sport

PRIMELE REZULTATE ale anchetei în cazul accidentului la schi a lui Michael Schumacher

Parchetul şi anchetatorii în cazul accidentului de schi suferit de Michael Schumacher în Alpii francezi susţin o conferinţă de presă, miercuri, la Albertville.

Declaraţiile anchetatorilor:

 - Ancheta este într-un stadiu avansat, am făcut foarte multe audieri ale martorilor, ale medicilor, ale celor care au închiriat echipamentul de schi, reconstituiri şi expertize. Am examinat imaginile înregistrate de camera montată pe casca lui Schumacher.

- Pe 29 decembrie Schumacher cobora pe pistă până la o intersecţie între alte două piste, a lovit nişte jaloane şi a ieşit în afara pistei amenajate. El face o manevră specifică schiorilor, a mers între 3-5 metri depărtare de pista amenajată, a lovit cu schiurile o piatră, şi-a pierdut echilibrul şi s-a lovit la cap de o piatră aflată la 8 metri depărtare de pista amenajată. A fost găsit la 9 metri depărtare de pistă.


 - Ştim cu precizie traseul pe care a coborât Schumacher.  Pe baza imaginilor filmate de camera de la casca lui se va putea stabili chiar şi cauza accidentului.

- Pista era bine marcată, pentru a împiedica schiorii să ajungă în zone periculoase.


- Specialiştii studiază schiurile şi casca pilotului şi nu putem şti exact când vor fi primite rezultatele. Schiurile erau într-o stare perfectă, nu sunt cauza accidentului. Totuşi, este o zgârietură pe partea inferioară a schiului, ceea ce dovedeşte că a lovit o piatră.

- Am vorbit cu toţi membrii familiei până acum.


- Sunt două minute de film, pe care le vom analiza din nou.

- Nu ştim încă cu ce viteză mergea sau dacă a depăşit limita de viteză.


Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat până acum de două ori, informează Mediafax.

Ultimele Stiri
abonare newsletter