Sport

O firmă din Cluj este acuzată că a înşelat o agenţie de publicitate din Italia la meciul dintre Pandurii şi Fiorentina

O firmă din Cluj este acuzată de o agenţie de publicitate din Italia că a încasat mii de euro pentru difuzarea a şase spoturi publicitare în timpul meciului dintre Pandurii Târgu –Jiu şi Fiorentina, spoturi care nu au mai fost difuzate. În replică, firma din Cluj se apără şi spune că un singur spot din cele şase nu a fost difuzat din cauza unor probleme tehnice.

sursa foto: uefa.com sursa foto: uefa.com

Beatrice Rădulescu deţine o agenţie de publicitate în Florenţa şi spune că a contractat serviciile a şase firme din Italia pentru a le face publicitate pe Cluj Arena în timpul meciului din Europa League dintre Pandurii şi Fiorentina. Aceasta susţine că o firmă din Cluj i-a propus să cumpere publicitate care să fie difuzată în timpul meciului şi pentru asta a plătit 3200 de euro, bani trimişi prin bancă, numai pentru a ajunge pe Cluj Arena şi a vedea că acele spoturi nu erau difuzate.

„O firmă din Cluj mi-a propus să cumpăr nişte publicitate care să fie difuzată în timpul meciului dintre Pandurii şi Fiorentina. Am încheiat contracte cu şase companii din Italia pentru spoturi de 15 secunde fiecare. Aceste spoturi trebuiau să fie difuzate la fiecare cinci minute pe acele panouri luminoase care înconjoară terenul de fotbal. Firma aceasta din Cluj, Recosport, mi-a cerut să plătesc în avans pentru cele şase spoturi. Am plătit 3200 de euro, prin bancă, am chitanţă pe aceşti bani, am contractele semnate cu firmele din Italia, pentru a ajunge la stadion şi să observ că acele spoturi nu au fost difuzate. Mi-a cerut mai mulţi bani, i-am spus că nu este posibil, că am avut un contract. Acordul iniţial era pentru opt spoturi, dar mi-a transmis că nu poate face contractul decât pentru şase spoturi. Vă daţi seama ce probleme o să am cu clienţii din Italia, sunt clienţi importanţi, nu sunt numai clienţi din sport. În ziua meciului am aflat că altă firmă a făcut un contract exclusivist cu o firmă din Italia pentru difuzarea publicităţii pe acele panouri. Mi-am angajat un avocat şi o să afle toţi ce fel de persoane sunt românii, nu ştiu să facă afaceri”, a declarat Beatrice Rădulescu, reprezentanta unei agenţii de publicitate din Florenţa.


Înainte să plece în Italia aceasta a făcut plângere penală la poliţie pentru a-i fi restituiţi toţi banii.

Directorul Cluj Arena, Radu Raţiu, a declarat pentru Monitorul de Cluj că a aflat despre acest caz, după ce Beatrice Rădulescu a mers la el pentru a-i face plângere.


„Nu am cum s-o ajut, i-am spus şi dânsei, o firmă privată din Bucureşti a vândut publicitatea pe Cluj Arena în timpul meciului, dânsa trebuia să verifice firma cu care a contractat. I-am transmis să-l dea pe reprezentantul firmei din Cluj pentru recuperarea prejudiciului. Este vina ei că nu a verificat şi nu s-a interesat cine a contractat serviciile de publicitate din timpul meciului”, a precizat Raţiu.

În schimb, reprezentanţii firmei Recosport din Cluj-Napoca spun că un singur spot din cele şase trimise din Italia nu a funcţionar, iar banii pe acest spot au fost returnaţi.


„A căzut un spot din cauza unor probleme tehnice. Spoturile au rulat, sunt imagini pe Cluj Arena cu acele spoturi. Ea a cumpărat şase spoturi, un spot nu a mai funcţionat. Am făcut notificare, s-a făcut ordinul de plată pentru restituirea sumei de 533 de euro cât a costat difuzarea unui spot. Celelalte spoturi au funcţionat. Să meargă la poliţie dacă vrea,  noi am respectat contractul”, a precizat Demirel Mureşan, reprezentantul firmei.

Cluj Arena a găzduit joi, 7 noimebrie,  meciul din grupele Europa League dintre C.S Pandurii Târgu-Jiu și echipa italiană A.C.F Fiorentina, scor final 1-2. În urma acestui eveniment societatea Cluj Arena a avut încasări de peste 117.000 lei.


Ultimul meci pe care echipa Pandurii îl va juca pe Cluj Arena în grupele Europa League va fi partida contra echipei Pacos Ferreira din 12 decembrie ora 20:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter