Sport

Constantin Gâlcă, despre barajul cu „U” Cluj: „Este un meci capital pentru noi”

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că barajul cu Universitatea Cluj, are o importanţă capitală pentru echipa sa.

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că barajul cu Universitatea Cluj, are o importanţă capitală pentru echipa sa/ Foto: Universitatea Craiova - Facebook Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că barajul cu Universitatea Cluj, are o importanţă capitală pentru echipa sa/ Foto: Universitatea Craiova - Facebook

 

 


Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că barajul cu Universitatea Cluj, are o importanţă capitală pentru echipa sa, care luptă pentru calificarea în preliminariile Conference League la fotbal.

 


„Este un moment important pentru noi, este important ca suporterii noştri să vină la stadion într-un număr cât mai mare, pentru că avem nevoie de ei, de susţinerea lor pe durata întregii partide. Îmi doresc să facem un meci cât mai bun, să existe o conexiune între noi şi suporteri. Este un meci capital pentru noi, pentru club, pentru toată lumea. Este un meci cât un campionat, pentru că este o finală, un meci care ne duce în cupele europene. Şi este foarte important, pentru că jucăm contra unei echipe care are un antrenor cu experienţă, are jucători cu experienţă. Nu mai contează dacă acest meci trebuia să se joace sau nu, trebuie să ne gândim la el, sper să ne bucurăm la sfârşit alături de suporterii noştri. Aştept ca suporterii să vină în număr cât mai mare, să umple stadionul, pentru că avem nevoie de ei”, a declarat Gâlcă.

„Teamă nu avem în niciun moment”

El consideră că echipa sa este favorită având în vedere că va juca pe teren propriu, dar a precizat că adversarii trebuie priviţi cu respect.


„Teamă nu avem în niciun moment, respect trebuie să ai faţă de o echipă, de antrenor, de toţi, dar dacă avem personalitate noi trebuie să demonstrăm în teren că suntem mai buni. Sabău a demonstrat că este un antrenor foarte bun şi a format o echipă foarte bună. E important ceea ce vom juca noi şi ce vom reuşi să facem. Sper să facem un joc foarte bun, să marcăm goluri şi să ne bucurăm de victorie. U Cluj este o echipă cu experienţă, trebuie să fim concentraţi la începutul meciului, să fim compacţi, să fim agresivi, să nu lăsăm spaţii, pentru că jucătorii pe care îi au sunt experimentaţi şi au calitate individuală. Pentru mine este o finală şi este foarte important să mergem în sezonul viitor în cupele europene. Având în vedere că jucăm acasă, în faţa suporterilor cred că suntem favoriţi, ce să mai spunem, ăsta este adevărul, şi trebuie să câştigăm meciul”, a adăugat tehnicianul echipei craiovene.

Întrebat dacă Alexandru Mitriţă merita să fie convocat la echipa naţională pentru ultimele partide de verificare de dinainte de EURO 2024, cu Bulgaria şi Liechtenstein, Gâlcă a spus că se aştepta ca şi Andrei Ivan să fie chemat.


„Nu sunt antrenorul echipei naţionale, dar mă aşteptam şi la Ivan să fie convocat. Fiecare îşi asumă şi (Edward) Iordănescu îşi asumă rezultatele de la echipa naţională. De obicei nu comentez aceste lucruri. Am vorbit cu jucătorii, cred că au o experienţă astfel încât să se concentreze la meciul de duminică. Sper să facă un meci bun şi să ne ajute să câştigăm acest meci. Dezamăgire tot timpul va exista la un jucător care ştie că are anumite posibilităţi de a fi convocat. Sper ca această dezamăgire să se transforme într-o atitudine bună, într-un joc bun duminică şi să ne ajute să câştigăm acest meci”, a afirmat Constantin Gâlcă.

Barajul pentru Conference League dintre Universitatea Craiova şi Universitatea Cluj se va disputa duminică, de la ora 20:00, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova.


Universitatea Craiova a ocupat locul al treilea în play-off, iar Universitatea Cluj a învins-o pe Oţelul cu 2-0 la Galaţi, într-un meci al celor mai bine clasate echipe cu licenţă UEFA din play-out.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj a câştigat barajul de Conference League cu Oțelul Galați

Conducerea lui ”U” Cluj, despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB: „Au fost câteva discuții”

Ultimele Stiri
abonare newsletter