Sport

Ovidiu Hoban și Șerban Blidaru, tehnicienii echipei de tineret U18 a CFR Cluj

Ovidiu Hoban, fostul jucător al CFR Cluj și Șerban Blidaru, profesor și antrenor, sunt noii antrenori ai viitoarelor generații de fotbaliști din Gruia.

Ovidiu Hoban, fostul jucător al CFR Cluj și Șerban Blidaru, profesor și antrenor, sunt noii antrenori ai viitoarelor generații de fotbaliști din Gruia/ Foto: CFR 1907 CLUJ Juniori - Facebook Ovidiu Hoban, fostul jucător al CFR Cluj și Șerban Blidaru, profesor și antrenor, sunt noii antrenori ai viitoarelor generații de fotbaliști din Gruia/ Foto: CFR 1907 CLUJ Juniori - Facebook

 

 


Fostul mijlocaș a fost unul dintre cei mai importanți jucători în echipa de la CFR Cluj care a dominat campionatul timp de cinci ani. La 41 de ani, Hoban a luat decizia de a se retrage, dar a rămas în cadrul clubului.

 


După ce a antrenat la echipa U16 a clubului, Ovidiu Hoban a fost promovat la reprezentativa U18 de la CFR Cluj, acolo unde va fi colaboratorul lui Șerban Blidaru. Anunțul a fost făcut de CFR Cluj prin intermediul rețelelor de socializare.

„Faceți cunoștință cu noii antrenori ai echipei noastre de tineret.


Începând de astăzi (31 ianuarie – n.red.), veteranul echipei noastre, Ovidiu Hoban, alături de Șerban Blidaru, profesor și antrenor, deținător al Licenței UEFA A, în cadrul Colegiului Național «Dinicu Golescu», vor fi tehnicienii care vor coordona activitatea echipei de tineret.

Le dorim multă baftă și cât mai multe reușite alături de CFR Cluj U18”, au transmis reprezentanții clubului de fotbal CFR Cluj juniori.


Ovidiu Hoban a luat 5 titluri alături de CFR Cluj

Ovidiu Hoban a jucat la CFR Cluj din iulie 2017 până în iulie 2023 a jucat în tricoul fostei campioane a României în 168 de meciuri, a dat 9 goluri și a oferit 11 pase decisive. Acesta a câștigat cu trupa din Gruia cinci titluri (2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 și 2021-2022), dar și două Supercupe ale României (2018-2019 și 2020-2021).

Ovidiu Hoban a luat două titluri și cu Hapoel Beer Sheva (2015-2016 și 2016-2017), dar și o Supercupă a Israelului (2016-2017). În România, fostul internațional a luat Cupa cu Petrolul în sezonul 2012-1013.


Meciul dintre CFR Cluj și FC U Craiova din data de 1 iunie 2023, terminat 1-0, a fost ultimul pentru Ovidiu Hoban. Mijlocașul echipei care a câștigat de cinci ori consecutiv titlul în România a hotărât, după ce marele trofeu a ajuns în vitrina Farului Constanța, să își agațe ghetele în cui.

În ciuda faptului că în trecut a mai făcut anunț, asupra căruia a revenit ulterior și a continuat să joace, de această dată a spus că decizia este finală.

„E un moment care îmi lasă un gust amar, iubesc acest sport și cu mare regret trebuie să renunț, îmi doresc eu acest lucru, dar e un moment greu și îmi pare rău. Încă nu realizez, dar e decizia mea și o să merg înainte cu ea. Este un regret mare, mi-aș fi dorit să închei cariera de fotbalist cu un trofeu, dar nu se poate tot timpul ce îți dorești.

Încă nu știu, cred că nu știu nici cum mă cheamă acum, știu că mă opresc din fotbal și o să fiu mai concentrat pe familia mea, asta este principalul motiv pentru care renunț la fotbal”, a declarat Ovidiu Hoban când a anunțat despărțirea de CFR Cluj la finalul sezonului trecut.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ovidiu Hoban s-a întors la CFR Cluj! Fostul jucător de fotbal revine ca și antrenor

VIDEO. Ovidiu Hoban, UITAT de CFR Cluj la Clinceni. Jucătorul a alergat după autocar

abonare newsletter