Sport

Novak Djokovic, învins de italianul Jannik Sinner în semifinale la Australian Open

Tenismanul sârb Novak Djokovic, campionul en titre de la Australian Open, a fost eliminat în semifinalele turneului de Mare Şlem de la antipozi, fiind învins în patru seturi, 6-1, 6-2, 6-7 (6/8), 6-3, de italianul Jannik Sinner, într-o partidă disputată vineri la Melbourne.

Jannik Sinner, Australian Open Foto: AusOpen X Jannik Sinner, Australian Open Foto: AusOpen X

 

 


Djokovic, în vârstă de 36 de ani, îşi vede astfel spulberat visul de a cucerit al 25-lea său trofeu de Grand Slam şi a îmbunătăţi recordul pe care îl împarte în prezent cu legenda tenisului australian Margaret Court, pe care l-a egalat în septembrie 2023, după victoria sa de la US Open.

 


Jannik Sinner (22 ani), ocupantul locului al patrulea în clasamentul ATP, s-a impus după trei ore şi 22 de minute de joc în faţa lui Djokovic, punând capă seriei de 33 de victorii consecutive ale sârbului la Australian Open. 

CITEȘTE ȘI: 
Novak Djokovic, învins de italianul Jannik Sinner la Turneul Campionilor

Este a treia victorie obţinută de Jannik Sinner în ultimele patru confruntări cu Novak Djokovic, în faţa căruia s-a mai impus la Turneul Campionilor, în faza grupelor (înainte ca sârbul să-şi revanşa în finală), iar apoi de două ori în cursul întâlnirii de Cupa Davis dintre Italia şi Serbia.


Italianul va disputa duminică prima finală de Mare Şlem din cariera sa, împotriva câştigătorului meciului dintre rusul Daniil Medvedev (nr. 3) şi germanul Alexander Zverev (nr. 6).

 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, învins de italianul Jannik Sinner la Turneul Campionilor

Novak Djokovic a câștigat turneul US Open. Este cel de-al 24-lea Grand Slam câștigat de sârb

Ultimele Stiri
abonare newsletter