Sport

Novak Djokovic a câștigat turneul US Open. Este cel de-al 24-lea Grand Slam câștigat de sârb

Novak Djokovic a câștigat US Open 2023 după o finală cu Daniil Medvedev, 6-3, 7-6 (5), 6-3. Este cel de-al 24-lea Grand Slam câștigat de sârb și al treilea din acest an, după Australian Open și Roland Garros.

Novak Djokovic a câștigat US Open 2023/ Foto: US Open Tennis Championships - Facebook Novak Djokovic a câștigat US Open 2023/ Foto: US Open Tennis Championships - Facebook

 

 


Tenismanul sârb Novak Djokovic a câştigat turneul US Open, după ce l-a învins în finală pe rusul Daniil Medvedev, cu 6-3, 7-6 (7/5), 6-3, duminică, la New York, astfel că a egalat recordul absolut de titluri de Mare Şlem (24), deţinut de australianca Margaret Court din 1973.

 


Odată cu câștigarea celui de-al 24-lea Grand Slam, Djokovic a reușit ce nu a putut Serena Williams și a egalat-o pe Margaret Court la numărul de Grand Slam-uri cucerite. 

În acest moment, Novak Djokovic este liderul incontestabil al tenisului mondial și va fi extrem de dificil pentru un alt jucător de tenis să-l ajungă la numărul de Grand Slam-uri.


  • Novak Djokovic - 24 de Grand Slam-uri
  • Rafael Nadal - 22 de Grand Slam-uri
  • Roger Federer - 20 de Grand Slam-uri

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Coco Gauff a câştigat US Open, primul său turneu

Jucătoarele care "au rupt gura târgului" la Cluj joacă finala la US Open

Ultimele Stiri
abonare newsletter