Sport

La numai 13 ani, clujeanca Patricia Irimieș e pe locul 39 în România și în top 500 în Europa

Tenismena Patricia Irimieș, legitimată la Cluj, a câștigat în ultimele zile ale anului trecut trofeul feminin U14 Limitless One Set Showdown în Arizona, iar fratele ei Vlad trofeul similar la băieți U12.

Tenismena Patricia Irimieș, legitimată la Cluj. Fotografii realizat în Arizona, la turneul Limitless One Set Showdown Tenismena Patricia Irimieș, legitimată la Cluj. Fotografii realizat în Arizona, la turneul Limitless One Set Showdown

 

 


Sportiva clujeană Patricia Irimieș a încheiat anul 2023 la fel cum l-a început: cu un nou titlu obținut în circuitul USTA (United States Tennis Association) după ce a cucerit trofeul categoriei feminine U14 a turneului Limitless One Set Showdown organizat în Arizona, în ultimele zile ale anului trecut, în timp ce fratele ei, Vlad, a  câștigat categoria dedicată băieților U12 a aceleiași competiții. 

Vlad și Patricia, la turneul Limitless One Set Showdown, în Arizona

„M-am bucurat foarte mult că am reușit să câștig, mai ales că turneul s-a desfășurat pe suprafață hard, cu care noi nu suntem obișnuiți în România, unde ne antrenăm pe terenuri de zgură. Mi-am dorit să câștig, dar am încercat să joc fără presiune și să-mi stăpânesc cât mai bine emoțiile. De fapt, acesta a fost obiectivul meu principal la acest turneu”, spune sportiva în vârstă de 13 ani, legitimată la Napoca Tenis Club.


Vlad și Patricia Irimieș, la turneu de tenis în Arizona

Locul 39 în România și top 500 în Europa

Începutul anului 2024 i-a adus Patriciei salturi importante în clasamentele tenisului românesc, dar și european, ea situându-se pe poziția 39 în topul celor mai bune jucătoare de tenis U14 ale României și intrând în top 500 european. De asemenea, în topul național,  Patricia ocupă poziția 121 și la categoria 16 ani.

Meci de tenis în Arizona, al fraților Irimieș

Ea spune că, deși își dorește să continue cu tenisul, urmând să participe atât la turneele din România, cât și la competiții europene, vrea să se concentreze pe școală, acolo unde a reușit până acum să obțină doar medii de 10. 


„Încerc să nu mă gândesc la clasament, deși e foarte greu, pentru că, de fapt, acesta e obiectivul fiecărui sportiv: să fie din ce în ce mai bun, să câștige și să fie cât mai sus în clasamente. Dar deocamdată încerc să mă gândesc doar că mai am foarte mult de muncit, că mai am timp să progresez și să ajung acolo unde îmi doresc. Anul acesta va fi unul destul de greu. Școala rămâne pentru mine pe primul plan, se apropie perioada olimpiadelor școlare, iar în luna mai voi susține și examenul Cambridge, deci voi avea mult de învățat. Evident, voi continua să mă antrenez zilnic”, a mai declarat sportiva, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Cluj-Napoca.

Vlad și Patricia Irimieș, în Arizona

Patricia este urmată îndeaproape de fratele ei mai mic, Vlad, care, deși nu a împlinit încă 11 ani, a reușit, la începutul acestui an, să ajungă pe locul 82 în clasamentul național al categoriei de vârstă 12 ani (categorie la care va juca oficial în următorii 2 ani) și să câștige primul lui titlu la un turneu international.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujeanca Patricia Irimieș, campioană la nici 13 ani la un turneu de tenis din categoria Under 16

Clujeanca Patricia Irimieș, câștigătoarea unui trofeu în Grecia la academia de tenis a lui Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams și al Simonei Halep

abonare newsletter