Sport

WTA confirmă o veste teribilă pentru Halep

Simona Halep a ieșit de astăzi din top 500 WTA. Totul i se trage de la suspendarea temporară primită în cazul de dopaj.

Simona Halep la Wimbledon în iunie 2022. Foto: Facebook Simona Halep Simona Halep la Wimbledon în iunie 2022. Foto: Facebook Simona Halep

 

Simona Halep nu a mai disputat un meci oficial de 11 luni. Depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022, dubla campioană de Grand Slam încă așteaptă verdictul din partea organizației independente Sports Resolutions.


Între timp, Halep nu și-a putut apăra cel mai important trofeu cucerit în anul 2022, cel de la Rogers Cup. A pierdut 900 de puncte în ierarhia WTA și a ajuns într-o situație teribilă, în afara primelor 500 de jucătoare din lume.

Cea mai titrată jucătoare din istoria României a rămas cu doar 70 de puncte în clasament. Indiferent de verdictul pe care îl va primi din partea Sports Resolutions, urmările sunt semnificative.


Indiferent de verdictul primit din partea Sports Resolutions, Simona Halep va trebui să o ia de jos la eventuala revenire în circuit, scrie gsp.ro. Pentru a ajunge pe tablourile principale ale turneelor, Simona va trebui să aștepte un wildcard sau să participe în calificări. 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, aflată în continuare în stare de suspendare după un control antidoping pozitiv în timpul US Open 2022, nu mai figurează în top 500 WTA, fiind pe locul 578 în ierarhia anunţată luni.


La începutul săptămânii trecute, Simona Halep era pe locul 58 în clasamentul WTA.

Cea mai bine clasată reprezentantă a ţării noastre se menţine Sorana Cîrstea - locul 31, urmată de Irina-Camelia Begu - locul 39. Sorana Cîrstea şi Irina Begu ocupau aceleaşi poziţii în precedentul clasament WTA.


Poloneza Iga Swiatek rămâne liderul clasamentului WTA, urmată de belarusa Arina Sabalenka şi de americanca Jessica Pegula.

La dublu, cea mai bine clasată jucătoare din ţara noastră rămâne Elena-Gabriela Ruse, locul 39, o poziţie mai sus ca săptămâna trecută.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Simona Halep a ieșit din Top 50 WTA. Jucătoarea de tenis este suspendată provizoriu

Simona Halep, nervoasă pe Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului: „Am dreptul la o audiere rapidă. Acţionând în acest mod este împotriva drepturilor mele”

Simona Halep, supusă unei „hărțuiri de neconceput”, afirmă antrenorul Mouratoglou, care se declară „foarte șocat” de demersul ITIA

Ultimele Stiri
abonare newsletter