Sport

U-BT Cluj a promovat la echipa mare doi jucători din cadrul Academiei

U-BT Cluj-Napoca a promovat la echipa mare doi jucători din cadrul Academiei.

Noii jucători de la U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Noii jucători de la U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-BT Cluj-Napoca a promovat doi juniori la echipa mare pentru sezonul 2023/2024, ambii baschetbaliști fiind din generația 2006. 

 


U-Banca Transilvania va miza în viitorul sezon și pe tinerii care s-au evidențiat la academie, iar unul dintre aceștia este David Fîntînă. Tânărul sportiv se va regăsi în lotul de seniori, după ce a evoluat la categoria U18 în stagiunea precedentă.

David este originar din Târgu Jiu, acolo unde a și început baschetul în anul 2013. Sportivul măsoară 2.01 metri și evoluează pe postul de extremă. Fîntînă a fost remarcat de antrenori și transferat la Academia U-BT. 


CITEȘTE ȘI:
Din Euroligă, direct la U-BT Cluj-Napoca! D.J. Seeley este noul fundaș al campioanei României
Bryce Jones este noul fundaș de la U-BT Cluj. Baschetbalistul vine de la una dintre cele mai importante echipe din Franța

Fîntînă vine după un sezon foarte bun, în care a fost desemnat cel mai de perspectivă jucător la turneul final U17. Totodată, a fost declarat Team MVP la EYBL U17, în cadrul turneului de la Viena. David a prins și patru meciuri la Campionatul European U18 din Portugalia, încheiat recent.

Rareș Trandafir face pasul spre seniori odată cu începerea noului sezon. Baschetbalistul brașovean, crescut la Academia U-BT, se va regăsi în lotul campioanei României.


Născut pe 21 noiembrie 2006, Rareș măsoară 2.08 metri și joacă pe poziția de pivot. El a început baschetul acum opt ani la clubul Phoenix Brașov, iar apoi a evoluat la Brașovia Brașov și CSU Brașov. După aceea, a trecut la U-BT, unde a bifat prezențe inclusiv în EYBL. 

Trandafir s-a remarcat în special în partida cu Cibona Zagreb, când a izbutit 16 puncte și 9 recuperări, fiind selectat în All Star-ul turneului. Totodată, a participat la Campionatul European U16 din 2022, desfășurat în Sofia. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

S-a stabilit programul sezonului regulat al Ligii Naționale 2023-2024. Când va juca U-BT Cluj?

S-a stabilit programul pentru EuroCup. Când vor juca cei de la U-BT Cluj-Napoca primul meci?

Ultimele Stiri
abonare newsletter