Sport

CFR Cluj, victorie în primul meci din SuperLigă. Poli Iași, gol anulat de VAR

CFR Cluj a câștigat, sâmbătă seara, cu scorul 2-0 (1-0), meciul contra nou promovatei Poli Iași.

Meciul de fotbal dintre CFR Cluj și Poli Iași, 15 iulie 2023/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro Meciul de fotbal dintre CFR Cluj și Poli Iași, 15 iulie 2023/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro

 

 


CFR Cluj și Poli Iași s-au întâlnit, sâmbătă seara, de la ora 21:30, pe Stadionul din Gruia în prima etapă din noul sezon al SuperLigii.

 


Noul sezon aduce o nouă provocare pentru CFR Cluj, deoarece echipa a suferit mai multe schimbări în această vară. Plecarea lui Dan Petrescu de pe bancă și despărțirea de jucători importanți precum Nana Boateng sau Simone Scuffet au schimbat compoziția echipei din Gruia. Cu toate acestea, formația speră să poată trece peste aceste pierderi și să-și păstreze competitivitatea sub conducerea lui Andrea Mandorlini.

Pe de altă parte, FC Politehnica Iași a reușit promovarea în prima ligă la finalul sezonului trecut. Sub comanda lui Leo Grozavu, echipa moldoveană s-a pregătit pentru această nouă etapă, dar și ea a trecut prin anumite modificări în lotul de jucători. Va fi interesant de urmărit cum se vor descurca moldovenii în SuperLigă și cum vor face față competiției cu echipele de top din țară.


Astfel, ambele echipe se pregătesc pentru un nou început în acest sezon. Schimbările la nivelul loturilor și pe banca tehnică vor influența modul în care vor aborda meciurile și cum se vor adapta la cerințele SuperLigii. Fanii și experții fotbalului românesc vor urmări cu interes evoluția ambelor echipe și vor vedea dacă CFR Cluj va putea menține nivelul înalt de performanță și dacă FC Politehnica Iași se va putea impune în această competiție de top.

Poli Iași, gol anulat în primele minute din meci

Meciul a început în forță pentru Poli Iași care a înscris în minutul 3, însă golul a fost anulat de VAR, Andrei Gheorghiță fiind prins în offsaid.


CFR Cluj și-a luat revanșa în minutul 12 și a reușit să deschidă oficial scorul prin golul lui Daniel Bîrligea. Camora a centrat din stânga terenului, portarul celor de la Poli Iași, Jankov, respinge mingea în lateral, apoi Bîrligea înscrie.

După un fault tactic, jucătorul echipei Poli Iași, Gabriel Vașvari, a primit cartonașul galben.


În minutul 24, Karlo Muhar de la CFR Cluj a încasat un cartonaș galben. În minutul 26, Andrei Gheorghiță de la Poli Iași comite un fault dur asupra unui adversar şi primește un cartonaș galben de la arbitru.

Karlo Muhar a avut o șansă de gol în minutul 28, dar lovitura sa de cap se duce pe lângă poartă. În minutul 36 arbitrul acordă lovitură liberă după ce Jetfe Betancor i-a pus piedică lui Marius Martac. Înainte de finalul primei reprize, Jefte Betancor scapă spre poartă, fentează un adversar, dar șutează slab, pe mijlocul porții, de la marginea careului.

Nici CFR Cluj nu a reușit să mărească diferența de scor, iar Poli Iași nu a egalat. Scorul la pauză fiind 1-0 pentru CFR Cluj.

După pauză CFR Cluj revine în forță și reușește Cristian Manea să înscrie în minutul 48. Manea înscrie cu o lovitură de cap peste portar, de la marginea careului, după o eroare imensă în apărarea oaspeților.

Arbitrul acordă lovitură liberă în minutul 59 după ce Christ Kouadio de la Poli Iași i-a pus piedică lui Jetfe Betancor. În minutul 70 Jakub Vojtus de la Poli Iași intervine periculos asupra lui Arlind Ajeti și primește cartonaș galben. Arlind Ajeti de la CFR Cluj are o șansă de gol, dar lovitura sa de cap se duce pe lângă poartă. În minutul 71 Stefan Stefanovici comite un fault dur asupra unui adversar şi primeşte un cartonaş galben de la arbitru.

Chiar dacă meciul a fost unul cu multe ocazii, meciul s-a terminat 2-0 pentru CFR Cluj.

Următorul meci pentru CFR Cluj va fi cel din data de 21 iulie, contra echipei UTA Arad.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL! Simone Scuffet a plecat de la CFR Cluj la echipa italiană Cagliari

CFR Cluj a vândut tot ce avea mai bun și a scăpat de datorii. Anunțul lui Cristi Balaj

„U” Cluj revine acasă pentru derby-ul cu CFR. Unde se vor disputa meciurile cu Rapid și Dinamo?

Ultimele Stiri
abonare newsletter