Sport

CFR Cluj renunță la 10 jucători, după un sezon sub așteptări

CFR Cluj riscă să piardă și locul trei în play-off-ul SuperLigii. Universitatea Craiova este la două puncte în spate, înaintea ultimei etape.

Jucători CFR Cluj, foto Facebook Fotbal Club CFR 1907 CLUJ Jucători CFR Cluj, foto Facebook Fotbal Club CFR 1907 CLUJ

 

CFR Cluj începe „curățenia de vară”

Duminică, 28 mai, CFR Cluj joacă pe teren propriu împotriva campioanei Farul Constanța, iar Universitatea Craiova are meci acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe.


CFR Cluj nu și-a asigurat calificarea în cupele europene. Chiar dacă prinde locul trei, va trebui să dispute un baraj împotriva echipei din play-out (FC Voluntari sau U Craiova 1948).

CFR Cluj continuă politica privind reducerea fondului de salarii și vrea să se despartă de zece jucători în această vară.


Potrivit ProSport, cei zece aflați pe „lista neagră” sunt Mihai Bordeianu, Cristian Bălgrădean, Alexandru Chipciu, Ze Gomes, Jean-Claude Billong, Karlo Brucic, Denis Kolinger, Sergiu Buș, Cătălin Itu, Gabriel Debeljuh.

Mihai Bordeianu (31 de ani) a bifat doar 16 minute în play-off-ul SuperLigii.
Cristi Bălgrădean (35 de ani) a fost rezerva lui Simone Scuffet în acest sezon și a prins doar 9 meciuri.
Alexandru Chipciu (34 de ani), împrumutat la Universitatea Cluj, își încheie contractul cu CFR.
Ze Gomes (24 de ani), Sergiu Buș (30 de ani) și Cătălin Itu (23 de ani) au fost împrumutați în sezonul 2022-2023 și nu intră în planurile ardelenilor.
Jean-Claude Billong (29 de ani) a jucat în numai trei meciuri pentru CFR Cluj, în Cupa României.
Karlo Brucic (31 de ani) a bifat 5 meciuri pentru CFR Cluj. Contractul mijlocașului croat expiră la 30 iunie 2023.
Fundașul croat Denis Kolinger (29 de ani) a jucat în 30 de meciuri în acest sezon, dar nu l-a convins pe Dan Petrescu.
Gabriel Debeljuh (26 de ani) a avut mari probleme după accidentarea gravă suferită și a prins doar 10 meciuri în această stagiune, reușind trei goluri. Atacantul croat mai are contract până în vara anului 2024.


Narcis Răducan: „Petrescu nu va rămâne la CFR Cluj”

Locul 3 ar fi o palidă consolare pentru CFR, formație obișnuită să câștige trofee, „regina” României la fotbal în ultimii 5 ani. Mai mult, rezultatele sub așteptări se traduc în pierderi financiare pentru Ioan Varga, patronul clubului.

În aceste condiții, fostul fotbalist Narcis Răducan este de părere că Dan Petrescu va părăsi gruparea din Gruia la finalul sezonului, iar CFR Cluj ar trebui să instaleze un tehnician care să pună la punct o strategie care să genereze venituri din vânzarea jucătorilor cu potențial.


„Petrescu nu va rămâne la CFR Cluj, eu așa cred. S-au adunat mai multe, în primul rând îl presează foarte mult această contraperformanță, până la urmă e un raport între ceea ce cheltui și ceea ce obții. În plus, el nu e un antrenor ieftin. Și nu cred că va sta, nu e prima dată când ar lua o pauză. Problema știi care este? Cu fiecare an ce trece, clubul se încarcă din ce în ce mai mult din punct de vedere financiar. Câștigi o dată, de două ori, de cinci ori campionatul, dar dacă nu reușești să faci o platformă care să facă și bani, nu doar performanță, s-ar putea să nu te mai bucuri atât de mult, mă refer la acționarul principal. Petrescu nu e omul potrivit care să creeze o astfel de platformă care să facă și bani din vânzarea de jucători. El e un antrenor de rezultat imediat, poate unul dintre cei mai buni din România”, a spus Narcis Răducan, la Fotbal Club.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

George Țucudean, despre situația financiară de la CFR Cluj: „Probleme erau și când eram eu acolo”

Zi dureroasă pentru fanii Universității. În urmă cu 15 ani, CFR Cluj lua primul titlul de campioană pe Ion Moina

CFR Cluj va renunța la patru jucători în această vară

Ultimele Stiri
abonare newsletter