Sport

Zi de meci! U-BT o întâlnește pe Rapid în primul meci din semifinalele Ligii Naționale

U-BT o va găzdui pe Rapid în primul meci din semifinala Ligii Naționale.

Patrick Richard (stânga) și Karel Guzmán (dreapta) la un antrenament /FOTO: U-BT - Facebook Patrick Richard (stânga) și Karel Guzmán (dreapta) la un antrenament /FOTO: U-BT - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania și Rapid București se întâlnesc în semifinalele Ligii Naționale. Primul meci este programat marți, 25 aprilie, la Sala Sporturilor Horia Demian. Partida va începe de la ora 19:00.

 


Baschetbaliștii antrenați de Mihai Silvășan au ajuns în această fază a campionatului după ce au depășit echipa SCM U Craiova. U-BT s-a impus cu 3-0 la general, ultima victorie venind în Bănie, la capătul unei confruntări ce a necesitat o repriză suplimentară. Disputa s-a încheiat cu scorul de 97-94, Patrick Richard reușind un coș decisiv în ultimele secunde.

De cealaltă parte, Rapid București a încheiat sezonul regulat pe locul trei și a jucat împotriva echipei FC Argeș Pitești în sferturile de finală. Echipa antrenată de Tudor Costescu a câștigat seria cu 3-0, prin următoarele rezultate: 79-74, 88-72 și 75-72. La Pitești, rapidiștii au recuperat un deficit de 13 puncte.


La fel ca în sezonul regulat, Tyler Stone a fost jucătorul principal al giuleștenilor, marcând 24 de puncte în primul joc și 18 în al doilea. În ultimul meci, Stone nu a putut juca din cauza unei suspendări, însă Mladen Jeremić și Filip Barović au avut prestații notabile.

Trebuie menționat faptul că Rapidul a făcut mai multe schimbări în lotul său în acest sezon, Jay Threatt și Demetrius Conger fiind printre ultimii jucători aduși sub comanda lui Tudor Costescu. Cei doi nu au jucat în meciul precedent cu U-Banca Transilvania, când Rapidul a învins cu 88-83. În tur, U-BT a câștigat cu scorul de 79-77.


Semifinalele se vor desfășura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Programul partidelor:

Meciul I – Marți, 25 aprilie – Sala Sporturilor „Horia Demian” – 19:00
Meciul II – Joi, 27 aprilie – Sala Sporturilor „Horia Demian” – 17:00 
Meciul III – Miercuri, 3 mai – Sala Rapid – 19:00
*Meciul IV – Vineri, 5 mai – Sala Rapid – 19:00
*Meciul V – Marți, 9 mai – Cluj-Napoca
*Meciurile IV și V se vor disputa doar dacă va fi necesar. 


 

Meci Dificil

Mihai Silvășan a remarcat forma bună la aruncările de la trei puncte a rapidiștilor.

„Jucăm cu o echipă bună, au arătat un baschet de calitate, mai ales în ultima perioadă. Sunt într-o formă foarte bună la aruncările de trei puncte, au procentaje remarcabile în ultimele 9 meciuri. Trebuie să oprim acest lucru, precum și tranziția lor ofensivă, care este extrem de periculoasă. Evident că ne dorim să câștigăm fiecare meci pe care îl jucăm. Ne concentrăm pe meciul de mâine seară, toată lumea e aptă și așteptăm publicul să ne susțină într-un număr cât mai mare”, a declarat Mihai Silvășan înaintea partidei 

Nandor Kuti spune că el și colegii săi s-au pregătit bine la antrenamente.

„Echipa este foarte bine, suntem sănătoși și motivați. Cred că ne-am pregătit bine la antrenamente și de abia așteptăm să vină meciurile, să dăm totul pe teren pentru a ajunge în finala Ligii Naționale. Nu va fi ușor, va trebui să dăm maximum și să jucăm un baschet de calitate. Trebuie să ne apărăm bine, să oprim jucătorii lor cheie și să nu îi lăsăm să marcheze puncte ușoare. Suntem pregătiți în totalitate din punct de vedere mental și fizic, așa că așteptăm cu nerăbdare meciul. Vom lua însă fiecare joc în parte, iar acum ne concentrăm doar pe prima partidă. Rapidul are un lot puternic, au investit mulți bani, reușind să schimbe câțiva jucători pe parcurs. Drept dovadă, au baschetbaliști valoroși, fiind echipa cu cele mai multe aruncări de trei puncte din campionat. Îi așteptăm pe fani la sală în număr cât mai mare, ca de fiecare dată. Au fost alături de noi întreg sezonul, dar acum avem nevoie de ei mai mult ca niciodată, pentru a ne împinge de la spate spre finală”, a spus Kuti.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

U-BT merge în semifinalele Ligii Naționale de baschet. „Studenții” au reușit o victorie spectaculoasă în fața SCM U Craiova

Ultimele Stiri
abonare newsletter