Sport

Accidentarea lui Ciprian Deac o va costa pe CFR Cluj. Cât ar fi pierdut echipa din Gruia fără contribuțiile sale din acest sezon

Ciprian Deac s-a accidentat și va rata tot sezonul. Fotbalistul a fost o „verigă” importantă în echipa lui Dan Petrescu în această stagiune.

Ciprian Deac în cadrul cantonamentului din Spania /FOTO: CFR Cluj - Facebook Ciprian Deac în cadrul cantonamentului din Spania /FOTO: CFR Cluj - Facebook

 

 


CFR Cluj se confruntă cu o situație dificilă, după accidentarea lui Ciprian Deac, care vine în cea mai importantă perioadă a sezonului. Echipa pregătită de Dan Petrescu se află în lupta pentru titlu și are meciuri decisive în care trebuie să câștige pentru a se întoarce pe primul loc, însă forța și eficiența echipei scad odată cu absența lui Deac. Este estimat că fără contribuția mijlocașului de 37 de ani, CFR Cluj ar fi cu aproximativ 20% mai puțin eficientă.

 


Ciprian Deac a fost un jucător esențial în adunarea a 14 puncte de către campioana Superligii României. Mijlocașul a oferit 12 pase decisive și a înscris 6 goluri în actualul sezon. În meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, Deac a adus și el o contribuție importantă, marcând golul victoriei cu care CFR Cluj a obținut 2 puncte în plus.

Jucătorul cheie al lui Dan Petrescu a obținut un gol sau o pasă decisivă la fiecare 129,5 minute jucate, ceea ce demonstrează influența sa atât de importantă în jocul echipei.


Punctele aduse de reușitele lui Deac:

  • 3 puncte cu CS Mioveni
  • 1 punct cu UTA
  • 2 puncte cu U Cluj
  • 2 puncte cu FCU Craiova
  • 3 puncte cu UTA
  • 1 punct cu Sepsi
  • 2 puncte cu Sepsi

 


Operația reușită

Fotbalistul formației din Gruia a fost operat cu succes în decursul zilei de marți.

„În urma accidentării suferite sâmbătă seara, Ciprian Deac a fost diagnosticat cu ruptură a ligamentelor în articulația umărului stâng și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală.
Operația a decurs fără probleme, iar decarul nostru așteaptă cu nerăbdare să înceapă recuperarea. Îi suntem alături în aceste momente și suntem convinși că va trece și de această dată peste această încercare, ca un adevărat luptător. Îți dorim multă sănătate, Cipri și te așteptăm cât mai curând alături de noi”, a scris CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.


 

CFR poate câștiga și fără Deac

Dan Petrescu are încredere că echipa lui poate câștiga și fără Ciprian Deac, deși mijlocașul a absentat foarte puțin în acest sezon. CFR Cluj are doar un singur joc în care nu a câștigat și anume în Cupa României împotriva Universității Cluj (1-1), când Deac nu a fost prezent în teren. Cu toate acestea, mijlocașul a mai lipsit în alte patru partide din competițiile interne, iar CFR a reușit să câștige în fiecare dintre acestea fără să primească gol. Aceste partide au fost împotriva Chindiei, CS Mioveni, Farul și FC Argeș.

 

Absențe importante

Dan Petrescu se confruntă cu a treia problemă majoră de accidentare în actualul campionat. În luna august, CFR a pierdut cel mai important atacant și golgheterul echipei din sezonul precedent, Gabriel Debeljuh, care a fost operat la ligamentele genunchiului și a lipsit întregul sezon.

În prima etapă din play-off, Dan Petrescu a suferit o altă pierdere importantă, Mario Camora, care încă nu s-a recuperat complet din accidentare. 

Atacantul Daniel Bîrligea a suferit și el o accidentare în timpul meciului cu Sepsi Sf. Gheorghe și a fost nevoit să părăsească terenul. Bîrligea se afla într-o formă excelentă, marcând goluri în ultimele două etape, însă acum va fi nevoit să se recupereze de accidentare. Potrivit lui Cristi Balaj, Bîrligea a plecat la tratament în Serbia. Clubul speră ca jucătorul să fie recuperat cât mai repede.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ciprian Deac va rata restul sezonului din cauza accidentării suferite în ultimul meci. Cristi Balaj: „Din păcate nu va mai juca în acest play-off”

Ultimele Stiri
abonare newsletter