Sport

Clujeanca Patricia Irimieș, în Top 100 U14 la tenis

Talentată și promițătoare, tenismena clujeancă Patricia Irimieș (12 ani) a reușit să intre în Top 100 U14.

Patricia Irimieș cu diploma și trofeul locului I obținut la turneul Marc - Cupa Swisspor. Foto arhivă personală Patricia Irimieș cu diploma și trofeul locului I obținut la turneul Marc - Cupa Swisspor. Foto arhivă personală

 

La începutul acestei săptămâni, Patricia Irimieș a obținut locul I la Trofeul Marc - Cupa Swisspor, desfășurat la Cluj, și a intrat în Top 100 U14 (sportivi sub 14 ani), clasament în care sunt incluse aproximativ 400 de jucătoare de tenis din România.


Cele 100 de puncte aduse de meciurile din weekend, în care a înfruntat jucătoare din Cluj, Dolj, Hunedoara și Mureș, îi vor consolida Patriciei poziția între primele 100 de jucătoare în clasamentul național U14.

CITEȘTE ȘI: Patricia Irimieș, sportivă de 12 ani din Cluj-Napoca, campioană la tenis în Statele Unite

Trofeul Marc - Cupa Swisspor este al doilea turneu U14 câștigat de Patricia în acest an, primul fiind Brașov Tennis Trophy, la finalul lunii februarie.


Pe lângă cele două locuri întâi de la Brașov și Cluj, Patricia se mândrește cu un palmares impresionant de competiții în care s-a clasat pe podium: locul II la Bistrița în urmă cu trei săptămâni, și locurile III la dublu fete și dublu mixt săptămâna trecută, dar și locuri II și III la turneele de 14 ani la care a participat încă de la finalul anului trecut, când, potrivit vârstei, Patricia juca încă la categoria U12.

Patricia Irimieș împreună cu trofeul de campioană la turneul Boca Delray New Year’s Kickoff Classic, organizat în Florida, Statele Unite/FOTO: arhivă personală Patricia Irimieș

„Sunt conștientă că abia acum începe greul, dar încerc să mă pregătesc cât mai bine În Top 100 sunt jucătoare foarte puternice, multe dintre ele mult mai mari decât mine, dar încerc să mă bucur de joc, să profit și să învăț din fiecare meci, indiferent dacă îl câștig sau nu. Nu vreau să pun o presiune foarte mare pe mine acum, pentru că școala e pe primul loc”, spune Patricia, elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Cluj-Napoca. 


La 12 ani și jumătate, Patricia, legitimată la Napoca Tenis Club, este una dintre tenismenele promițătoare ale Clujului, cu rezultate foarte bune la turnee naționale și internaționale, ultimul dintre ele fiind câștigarea unui turneu U14 la începutul acestui an la Miami, SUA.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Patricia Irimieș, sportivă de 12 ani din Cluj-Napoca, campioană la tenis în Statele Unite

Tenismen român în top 100 ATP. Primul după Tecău

Tinerii sportivi clujeni au obținut premiul cel mare la Cupa României la tenis de masă

Ultimele Stiri
abonare newsletter