Sport

CFR Cluj a fost reclamată la FIFA! Kosovarii de la FC Ballkani nu au primit banii pentru transferul lui Krasniqi

CFR Cluj se confruntă cu posibilitatea de a primi o sancțiune din partea FIFA din cauza neplății sumei necesare pentru transferul mijlocașului Ermal Krasniqi de la FC Ballkani.

Ermal Krasniqi în timpul unui antrenament /FOTO: CFR Cluj - Facebook Ermal Krasniqi în timpul unui antrenament /FOTO: CFR Cluj - Facebook

 

 


La data de 10 ianuarie 2023, CFR Cluj a transferat mijlocașul de bandă Ermal Krasniqi de la FC Ballkani, pentru o sumă de 200.000 de euro. În ciuda faptului că acesta a jucat doar 15 meciuri pentru echipa ardeleană, el a reușit să marcheze cinci goluri și să ofere o pasă decisivă.

 


Krasniqi a devenit rapid un jucător de bază pentru antrenorul Dan Petrescu, iar președintele clubului Cristi Balaj a afirmat că o eventuală vânzare a lui Krasniqi ar putea aduce o sumă importantă de bani pentru club.

Cu toate acestea, FC Ballkani a reclamat CFR Cluj la FIFA, susținând că clubul român nu a respectat acordul încheiat cu privire la transferul lui Krasniqi. Potrivit publicației kosovare Gazeta Express, clujenii ar fi trebuit să plătească suma de 200.000 de euro până la data de 15 martie.


FC Ballkani a trimis o notificare către CFR Cluj, însă nu a primit niciun răspuns. Astfel, fosta echipă a lui Krasniqi a apelat la FIFA în acest caz. În plus față de suma de 200.000 de euro, FC Ballkani are dreptul la 15% dintr-un eventual transfer viitor al lui Krasniqi, precum și la o sumă de 100.000 de euro în cazul în care CFR Cluj se va califica în grupele unei competiții europene.

În timpul acestor dispute legale, Krasniqi a reușit să facă prima sa selecție pentru naționala din Kosovo. Cota sa de piață, conform site-ului de specialitate Transfermarkt, este de 700.000 de euro.


Neluțu Varga despre potențialul lui Krasniqi

Patronul CFR Cluj Neluțu Varga recunoaște potențialul imens al kosovarului și spera ca acesta să rămână la echipă și sezonul următor.

„Eu zic că e un jucător foarte talentat, cu un potențial mare, dar cred că mai are nevoie de un timp de adaptare ca să își exprime valoarea. (n.r. – spunea Dan Petrescu că nu crede că din vară îl va mai antrena) Asta e părerea dânsului.


Deocamdată, eu nu l-am cumpărat ca să îl vindem în trei sau în cinci luni. L-am cumpărat să ne ajute și apoi bineînțeles când va atinge nivelul de apogeu să poată să ajute clubul și profesionist și financiar, atunci îi vom da drumul.

Dar până atunci ne ajută pe noi. (n.r. – sunt șanse să îl vedem și sezonul viitor la CFR?) Da, da”, a spus Neluțu Varga, potrivit Fanatik.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj - FCSB, 1-1. Farul Constanța câștigă

CFR Cluj - FC Argeș 1-0. Campioana a înscris abia în minutul 89. Pentru locurile din finala Cupei României se luptă patru echipe din Ardeal

Ultimele Stiri
abonare newsletter