Sport

Ciprian Deac și Claudiu Petrila se află în topul celor mai utilizați jucători în acest sezon

Fotbaliștii de la CFR Cluj, Ciprian Deac și Claudiu Petrila se află în topul jucătorilor care au fost utilizați în cele mai multe partide în acest sezon.

Ciprian Deac a fost folosit constant în acest sezon deși a ajuns la 37 de ani /FOTO: CFR Cluj - Facebook Ciprian Deac a fost folosit constant în acest sezon deși a ajuns la 37 de ani /FOTO: CFR Cluj - Facebook

 

 


În actuala stagiune, CFR Cluj este una dintre echipele cu cele mai multe partide jucate, ajungând la un total de 51 de meciuri disputate. Aceeași cifră este înregistrată și de campioana din Irlanda de Nord, Linfield FC.

 


Antrenorul Dan Petrescu a subliniat de mai multe ori numărul mare de partide disputate și a solicitat întăriri în lot pentru a putea face față programului încărcat: „Alte echipe se odihneau, se uitau la televizor cum jucăm noi și pe urmă jucau cu noi, iar noi eram prin avioane, prin trenuri, pe unde am fost noi, peste tot. Nici nu mai știam de mine, pe unde sunt. Au fost foarte multe meciuri în acest sezon și s-a văzut asta”, a declarat Petrescu.

Numărul ridicat de partide disputate se datorează în mare parte schimbării formatului în Cupa României, care a adăugat mai multe meciuri CFR-ului, precum și începerii timpurii a cupelelor europene și parcurgerii lor până în primăvară.


Claudiu Petrila și Ciprian Deac în top

Datorită calendarului încărcat, CFR Cluj a furnizat doi jucători în topul mondial al fotbaliștilor cu cele mai multe apariții pentru echipa lor de club în sezonul 2022-2023. Ciprian Deac este jucătorul cel mai folosit al CFR-ului, evoluând în 47 de meciuri. Conform prosport.ro, următorul în clasament este Claudiu Petrila, cu 46 de partide jucate.

Dacă excludem ligile inferioare și campionatele din afara Europei, Deac și Petrila se află pe locurile 2 și 3 în acest clasament. Un singur jucător care evoluează într-o primă ligă din Europa a jucat mai multe partide pentru echipa sa decât cei doi români: Jamie Mulgrew de la Linfield FC.


În topul mondial, apar și jucători de la cluburi din ligile inferioare din Anglia și fotbaliști din Costa Rica.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cephas Malele, fotbalistul fugit de la CFR Cluj, și-a găsit o nouă echipă

Rangelo Janga, atacantul de la CFR Cluj, a pierdut la scor în fața lui Lionel Messi

abonare newsletter