Sport

Anglia și-a luat revanșa împotriva Italiei după finala de EURO pierdută

Anglia a învins-o pe Italia în reeditarea finalei ultimului Campionat European.

Harry Kane a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Anlgiei /FOTO: England football team - Facebook Harry Kane a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Anlgiei /FOTO: England football team - Facebook

 

 


Selecţionata Italiei, campioana continentală, a fost învinsă de Anglia cu scorul de 2-1, joi seara, pe Stadionul „Diego Armando Maradona” din Napoli, într-un meci din Grupa C a preliminariilor EURO 2024 la fotbal.


Într-o reeditare a finalei EURO 2020, găzduită de Anglia, selecţionata Albionului s-a impus prin golurile marcate de Declan Rice (13) şi Harry Kane (44 - penalty). Pentru italieni a înscris debutantul Mateo Retegui (57), un italo-argentinian adus de urgenţă la naţională de Roberto Mancini.

Anglia a jucat finalul în inferioritate, după ce Luke Shaw a primit două cartonaşe galbene în decurs de trei minute (78-80).

Kane a devenit golgheterul all-time al naţionalei engleze, cu 54 de goluri, depăşind performanţa deţinută de Wayne Rooney (53 goluri).

Victoria de joi a fost a 50-a pentru selecţionerul englez Gareth Southgate. Anglia nu mai câştigase în Peninsulă din 1961.

În alt meci din grupă, Macedonia de Nord a trecut de Malta cu 2-1, fundaşul Gjoko Zajkov (Universitatea Craiova) fiind înlocuit în min. 90 la gazde de Kire Ristevski.

Danemarca a dispus de Finlanda cu 3-1, toate golurile gazdelor fiind reuşite de atacantul Rasmus Hojlund (20 ani). Jucătorul echipei Atalanta Bergamo a reuşit un hat-trick (21, 82, 90+3) la prima sa titularizare.

Portugalia a câştigat confortabil cu Liechtensteinul, scor 4-0, prin golurile marcate de Joao Cancelo (8), Bernardo Silva (47) şi Cristiano Ronaldo (51 - penalty, 63). Ronaldo deţine acum recordul atât pentru numărul de selecţii la o echipă naţională (197), cât şi de goluri (120).

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj ar putea juca în Ghencea meciul cu FCSB

CFR Cluj a realizat trei transferuri pe modelul lui Emmanuel Yeboah

Ultimele Stiri
abonare newsletter