Sport

Universitatea Cluj, victorie în primul meci din play-out împotriva FC Argeș

Universitatea Cluj a învins-o în primul meci din play-out pe FC Argeș.

„U” a triumfat în primul meci din play-out /FOTO: FC Universitatea Cluj - Facebook „U” a triumfat în primul meci din play-out /FOTO: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


Universitatea Cluj a debutat cu o victorie în play-out, învingând echipa FC Argeș cu scorul de 2-0. Piteștenii au fost antrenați pentru prima dată de către Bogdan Vintilă. Ultima victorie a echipei FC Argeș a avut loc pe 30 octombrie.

 


„Șepcile roșii” au început puternic, iar șutul lui Filip a fost blocat cu succes de portarul Micle. Echipa FC Argeș a ripostat prin execuția lui Calcan, dar portarul a reușit să prindă mingea fără probleme.

În minutul 33, a avut loc o fază controversată când mingea a căzut pe mâna lui Marius Constantin în careu, dar arbitrul nu a acordat penalty pentru clujeni, deși a consultat VAR-ul.

Universitatea Cluj a ratat ocazia de a marca, atunci când Remacle a rămas singur cu portarul, dar acesta a reușit să pareze mingea într-un mod incredibil. Același Remacle a deschis scorul în ultimul minut al primei reprize.

În partea secundă, Thiam a ratat două ocazii, dintre care una singur cu portarul. Pe final, echipa FC Argeș a avut singura ocazie prin Calcan, care a reușit o acțiune superbă, dar Gorcea a avut o paradă excelentă la șutul său.

În minutul 90+5, Tescan a închis tabela cu golul de 2-0 pentru Universitatea Cluj.

În acest moment, Universitatea Cluj este pe locul al 3-lea în play-out, cu 20 de puncte, la 3 în spatele liderului FCU Craiova. FC Argeș se află în schimb pe penultima poziție a clasamentului, cu 14 puncte.



„U” Cluj, parcurs bun în Superligă

Universitatea Cluj își continuă parcursul după înfrângerea usturătoare din derby-ul cu CFR Cluj, încheiat cu scorul de 0-4. Cu toate acestea, „Șepcile Roșii" au făcut meciuri bune 2023 și încep play-out-ul cu un total de 17 puncte.

Înaintea meciului cu CFR, Universitatea Cluj a înregistrat patru victorii și un egal în ultimele cinci partide disputate.


FC Argeș are o serie de 14 meciuri consecutive fără victorie în Liga 1 și începe play-out-ul cu un total de 14 puncte, după înjumătățirea punctelor din sezonul regulat.

În ultima etapă a sezonului regulat, FC Argeș a pierdut pe teren propriu în fața echipei Petrolul, scor 0-1.


Cel mai recent meci dintre Universitatea Cluj și FC Argeș din Liga 1 a avut loc pe 14 noiembrie 2022 și s-a încheiat cu scorul de 1-1, goluri marcate de Martin Remacle pentru „Șepcile Roșii” și de Arnold Garita pentru FC Argeș.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj o va întâlni pe FC Argeș în primul meci din play-out-ul Superligii

Doi jucători de la „U” Cluj și trei de la CFR Cluj convocați la naționala României U20 și U21

Etichete: u cluj
abonare newsletter