Sport

Real Madrid calificată fără emoții mai departe în Champions League. Napoli, pentru prima dată în sferturi

Real Madrid nu a avut emoții cu Liverpool în dubla manșă a optimilor Champions League.

Karim Benzema a marcat unicul gol din partida cu Liverpool /FOTO: Real Madrid - Facebook Karim Benzema a marcat unicul gol din partida cu Liverpool /FOTO: Real Madrid - Facebook

 

 


Real Madrid, deţinătoarea trofeului, s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Liverpool cu scorul de 1-0, miercuri seara, pe „Santiago Bernabeu”, în manşa secundă a optimilor.



După o victorie formidabilă cu 5-2 pe Anfield, echipa lui Carlo Ancelotti a dominat şi jocul retur, câştigând la limită, dar meritat, prin golul lui Karim Benzema (79).

Real Madrid, care a învins-o pe Liverpool şi în finala ediţiei trecute a competiţiei (1-0 pe Stade de France), este neînvinsă în ultimele opt meciuri jucate contra ''cormoranilor''.

Liverpool a avut prima ocazie mare de gol la Madrid, prin Darwin Nunez, dar uruguayanul a fost blocat de portarul Courtois, după o eroare comisă de Rudiger (7).

Madrilenii au preluat controlul jocului şi i-au dat de lucru portarului Alisson. Kroos a şutat de la 20 de metri (11), dar pe direcţia portarului brazilian, care l-a blocat providenţial pe conaţionalul său Vinicius Junior (14). Alisson a salvat un nou gol în min. 20, când a respins în bară şutul expediat de Camavinga (20) de la circa 25 de metri. Modric a avut şi el o şansă bună (22), dar mingea trimisă de croat a trecut puţin peste transversală.

Liverpool a mai avut trei oportunităţi până la pauză, dar Diogo Jota (18) a ratat şutul din zona centrală, apoi Courtois l-a stopat din nou pe Nunez (33), iar apoi s-a opus şi la şutul lui Gakpo (36).

În partea secundă, oaspeţii nu au reuşit să îşi creeze nicio şansă decentă, tot campioana Spaniei fiind mai periculoasă.

Valverde a fost blocat de Alisson (53), care apoi s-a opus şi la mingea trimisă de Benzema. Mijlocaşul uruguayan a trimis peste poartă cu capul zece minute mai târziu, la centrarea lui Modric.

Benzema (69) a ratat şi el din poziţie ideală, şutând peste poartă de la 14 metri, dar apoi nu a mai greşit în min. 79, reluând în plasă mingea aşezată de Vinicius Junior, după ce brazilianul luftase în careu.


Napoli, în premieră în sferturi

Napoli, liderul din Serie A, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Eintracht Frankfurt cu scorul de 3-0 (1-0), miercuri seara, pe Stadionul „Diego Maradona”.

Echipa antrenată Luciano Spalletti, care venea după 2-0 în Germania, a câştigat la scor de forfait acasă, prin dubla nigerianului Victor Osimhen (45+2, 53) şi golul polonezului Piotr Zielinski (64 - penalty).

Napolitanii l-au pus la treabă pe portarul Kevin Trapp încă din primul minut, când Politano a şutat de la 20 de metri. Trapp s-a opus apoi la şuturile lui Osimhen (16), Kvaratshelia (19, 43).

Dominarea gazdelor a fost concretizată în finalul primei reprize (45+2), când Politano a centrat de pe partea dreaptă, iar Victor Osimhen s-a înălţat maiestuos şi a marcat imparabil cu capul.

Echipa din Peninsulă a controlat jocul şi în partea secundă, desprinzându-se prin golul aceluiaşi Osimhen, care a reluat simplu centrarea lui Di Lorenzo (53). Pentru nigerian a fost al 23-lea gol în 28 de partide în acest sezon, în toate competiţiile.

După ce Trapp a respins un nou şut expediat de georgianul Kvaratshelia (61), a venit golul al treilea, reuşit de Zielinski în min. 62, din penalty, tot el fiind faultat de Djibril Sow.

Cea mai periculoasă fază a lui Eintracht, deţinătoarea trofeului Europa League, s-a consemnat în min. 58, când portarul Alex Meret s-a opus mingii şutate de japonezul Kamada.

Napoli a devenit al şaptelea club italian care atinge sferturile Champions League, după AC Milan, Inter Milano, Juventus, AS Roma, Lazio şi Atalanta.

Italia nu a mai avut trei echipe în sferturi (AC Milan, Inter, Napoli) din sezonul 2005-2006, după ce în ultimele două stagiuni nu a avut nicio reprezentantă.

Tragerea la sorţi a sferturilor şi semifinalelor va avea loc vineri, la Nyon.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Transferul lui Jo la CFR Cluj nu a picat definitiv. Neluțu Varga: „Hai să nu ne grăbim”

Brazilianul Jo nu mai ajunge la CFR Cluj. Cristi Balaj: „Jo nu reprezintă o soluție pentru echipa noastră”

Ultimele Stiri
abonare newsletter