Sport

Dan Petrescu, cuvinte de laudă pentru „U”. „Nu mă așteptam ca Sabău să transforme echipa”

Dan Petrescu a avut numai cuvinte de laudă la adresa Universității Cluj și a antrenorului Ioan Ovidiu Sabău. Meciul dintre cele două echipe are loc luni seara.

sursă foto captură video Youtube sursă foto captură video Youtube

 

„În primul rând, cred că e important că e stadionul plin, așa ar trebui să fie orice meci de fotbal, în opinia mea. În al doilea rând, am recuperat ceva jucători care erau accidentați, mă refer la Manea, Burcă. Este ultimul meci din acest campionat, și cu bune, și cu rele, e clar că vrem să îl încheiem cu o victorie, avem mare nevoie pentru a termina pe primul loc la egalitate de puncte cu Farul când se vor împărți punctele. Știu că e un meci important, toți jucătorii sunt conștienți, eu sunt cel mai conștient că va fi un meci extrem de greu”, a spus Petrescu.


Antrenorul CFR-ului spune că Universitatea Cluj are parcurs de echipă campioană.

Cred că merită felicitări Ioan Ovidiu Sabău, asta nu că e prietenul meu, asta este realitatea. Ce a reușit Sabău la Universitatea Cluj nici măcar eu nu mă așteptam, chiar dacă știam că e serios și pune accent pe disciplină și organizare, dar, pur și simplu a transformat echipa, în opinia mea. Cu Sabău antrenor, Universitatea Cluj are un parcurs de echipă campioană. Are 8 meciuri, 4 victorii, 3 egaluri și doar o înfrângere cu Universitatea Craiova. Acela a fost singurul meci greșit de când a venit el. În rest, a dominat toate meciurile și cel mai elocvent meci, a dominat echipa de pe primul loc, Farul, și a câștigat fără drept de apel. Scorul arată prea puțin ce s-a întâmplat pe teren. 


Joacă două sisteme de joc diferite, chiar trei, nu știu cum a reușit de la un meci la altul să schimbe sistemul, schimbă jucătorii, dar domină pe toată lumea. Asta este o surpriză plăcută a campionatului, bravo lui Sabău, ceva a făcut bine. E clar că și achizițiile din iarnă l-au ajutat foarte mult, a adus jucători de calitate, cum e Nistor, a ales jucătorii foarte bine, ăsta e meritul lui și, în același timp, cred că au organizare și entuziasm. Asta se vede la Universitatea Cluj. Se vede un entuziasm fantastic, entuziasmul ăsta l-a prins și pe fanii lor. În momentul de față e o echipă în formă. În ultimele 5 meciuri, și noi, și Universitatea Cluj, avem 3 victorii și 2 egaluri. Din punctul ăsta de vedere ambele echipe sunt în formă. Cred că va fi un meci spectaculos pentru toată lumea. 

Echipa arată excelent, noi suntem la al 51-lea meci stagional, puțin mai greu pentru noi, dar am avut 7 zile să pregătim meciul, sper să arătăm mai bine fizic pentru că la ultimele meciuri în repriza a doua, s-a văzut mereu, am căzut, cred eu logic”, a mai spus Petrescu.


Fără incidente?

„La noi acasă, de când sunt eu, nu s-a întâmplat nimic. Sper să fie la fel. Sper să fie un meci care să placă la fani, să nu fie incidente și să plece toată lumea acasă liniștită. Asta îmi doresc cel mai mult, să fie un meci fără incidente, fiecare să-și încurajeze echipa, chiar dacă știu că vor mai fi strigări care mai sunt în fotbalul românesc, dar să nu fie altceva, să nu fie incidente”, a mai spus antrenorul CFR-ului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu îi dă replica lui Maurizio Sarri după ce a criticat gazonul din Gruia: „La Roma era cam la fel gazonul”

Dan Petrescu speră la o minune la returul CFR Cluj – Lazio: „Ne-a lipsit și norocul. S-a văzut diferența din avion”

Reacția lui Dan Petrescu după meciul cu scandal dintre CFR Cluj și UTA Arad: „Totul a fost împotriva noastră”

abonare newsletter