Sport

Argentina a câștigat Cupa Mondială. Meciul, un „rollercoaster” emoțional pentru jucători și suporteri

Argentina și Franța au disputat duminică finala Cupei Mondiale 2022, pe Lusail Iconic Stadium din Lusail, Qatar. Meciul a fost un „rollercoaster” emoțional pentru suporteri.

Argentina este campioană mondială/ Foto: FIFA World Cup/Facebook Argentina este campioană mondială/ Foto: FIFA World Cup/Facebook

 

 


Argentina și-a început parcursul la Cupa Mondială cu un rezultat surprinzător, un 1-2 cu Arabia Saudită, dar victoriile cu Mexic și Polonia, 2-0, au fost suficiente pentru a câștiga Grupa C.

 


În optimi, echipa lui Lionel Scaloni a trecut cu 2-1 de Australia, în timp ce în sferturi Argentina a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Olanda. Calificarea în finală a fost obținută după, probabil, cel mai bun meci de la această ediție de Cupă Mondială, cu 3-0 în fața Croației.

Franța, în schimb, și-a câștigat primele două meciuri, 4-1 cu Australia și 2-1 cu Danemarca, ceea ce a făcut ca eșecul cu Tunisia, 0-1, din ultima rundă a fazei grupelor să nu-i pună în pericol statutul de câștigătoare a Grupei D.


Campioana mondială en-titre a reușit o prestație convingătoare în optimi, unde s-a impus cu 3-1 în fața Poloniei, dar în sferturi a „tremurat” în fața Angliei, însă a reușit să se impună cu 2-1.

Avantaj pentru Argentina în prima repriză

Meciul a început cu avantaj pentru Argentina. Di Maria a fost agățat în careu de Dembele, iar arbitrul Marciniak acordă penalty în minutul 21. Messi execută în stânga portarului şi deschide scorul: Argentina - Franţa 1-0, iar Lionel este în acest moment golgheterul Cupei Mondiale 2022, cu 6 goluri marcate.


Argentina s-a distanțat și mai mult de Franța. Jucătorul Mac Allister a centrat în faţa porţii, de unde Angel Di Maria a reluat în plasă, Argentina - Franţa 2-0.

Înainte de pauză Franţa nu a tras niciun şut la poartă, Argentina având 6-0 (3-0 şuturi pe poartă) şi o posesie net superioară.


Meciul Argentina-Franța, un „rollercoaster” emoțional

Franța a revenit mult mai agresivă în repriza a doua. 

Kylian Mbappe a realizat „dubla” în doar două minute, egalând Argentina. Golurile au fost marcate în minutul 80 și 81. După cele două șuturi Mbappe este în acest moment golgheterul CM 2022, cu şapte goluri. 

Atât Franța cât și Argentina s-au luptat pentru cupă, iar meciul a intrat în prelungiri. 

Prima repriză suplimentară a fost plină de ocazii pentru Argentina să câștige, dar francezii au fost mai agresivi decât în repriza a doua.

În minutul 105 Lionel Messi a trimite din corner, de pe partea stângă, dar balonul nu ajunge la nici un coechipier și iese în afara terenului. Argentina a irosit o ocazie de gol tot în minutul 105 când șutul lui Lautaro Martinez trece departe de poarta goală.

Messi nu s-a lăsat până nu a înscris încă un gol. În minutul 107 Messi şutează din marginea careului, dar Lloris respinge de la colţul scurt, dar Messi a reluat în poartă și a înscris.

Messi şi Mbappe au câte 7 goluri marcate la turneul final din Qatar. Meciul a devenit unul cu palpitații pentru suporteri. Mbappe a marcat în dreapta portarului, iar scorul a ajuns la Argentina - Franţa 3-3.

Franța și Argentina au ajuns la loviturile de departajare, unde câștigătoarea Cupei Mondiale a ieșit Argentina.

Echipele de start:

  • Argentina: 23. Emiliano Martinez - 26. Nahuel Molina, 13. Cristian Romero, 19. Nicolas Otamendi, 3. Nicolas Tagliafico - 7. Rodrigo De Paul, 24. Enzo Fernandez, 20. Alexis Mac Allister - 11. Angel Di Maria, 10. Lionel Messi (căpitan), 9. Julian Alvarez. Selecţioner: Lionel Scaloni.
    Rezerve: 1. Franco Armani, 12. Geronimo Rulli - 2. Juan Marcos Foyth, 4. Gonzalo Montiel, 5. Leandro Paredes, 6. German Pezzella, 8. Marcos Acuna, 14. Exequiel Palacios, 15. Angel Correa, 16. Thiago Almada, 17. Alejandro Gomez, 18. Guido Rodriguez, 21. Paulo Dybala, 22. Lautaro Martinez, 25. Lisandro Martinez.
  • Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) - 5. Jules Kounde, 4. Raphael Varane, 18. Dayot Upamecano, 22. Theo Hernandez - 14. Adrien Rabiot, 8. Aurelien Tchouameni - 11. Ousmane Dembele, 7. Antoine Griezmann, 10. Kylian Mbappe - 9. Olivier Giroud. Selecţioner: Didier Deschamps.
    Rezerve: 16. Steve Mandanda, 23. Alphonse Areola - 2. Benjamin Pavard, 3. Axel Disasi, 6. Matteo Guendouzi, 12. Randal Kolo Muani, 13. Youssouf Fofana, 15. Jordan Veretout, 17. William Saliba, 20. Kingsley Coman, 24. Ibrahima Konate, 25. Eduardo Camavinga, 26. Marcus Thuram.
  • Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia); arbitri asistenţi: Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (toţi din Polonia); al patrulea oficial: Ismail Elfath (SUA)

CITEȘTE ȘI:

Speranța Marocului la locul trei s-a spulberat! Croația a câștigat după un meci spectaculos

Visul marocan s-a oprit! Argentina va întâlni Franța în finala Cupei Mondiale

Ultimele Stiri
abonare newsletter