Sport

Visul marocan s-a oprit! Argentina va întâlni Franța în finala Cupei Mondiale

Franța a învins Marocul în a doua semifinală de la Campionatul Mondial și va întâlni Argentina în finală.

Hakim Ziyech dezamăgit după semifinală /FOTO: FIFA World Cup - Facebook Hakim Ziyech dezamăgit după semifinală /FOTO: FIFA World Cup - Facebook

 

 


După un meci în care marocanii nu s-au lăsat mai prejos iar francezii nu au avut un joc strălucit, „cocoșii galici” au reușit să marcheze cu singurele șuturi pe poartă și astfel să ajungă în finală pentru a doua dată consecutiv.

 


Naționala Franței a reușit să marcheze la începutul meciului și la final. Cel care a deschis tabela a fost Theo Hernandez în minutul 5, când fotbalistul a împins mingea în poartă după ce s-a trezit cu ea în careul mic. Ultimul gol a fost marcat de Randal Kolo Muani în minutul 79, la căpătul unei faze când Mbappe s-a distrat cu apărarea marocană, mingea ajungând în final la Muani. Acesta era intrat de doar un minut în teren.

Marocanii au făcut totuși o figură frumoasă. Nord-africanii au avut majoritatea posesiei și și-au creat la fel de multe faze de poartă ca și francezii, însă aceștia au stat mai prost la finalizare. Naționala Marocului a reclamat o lovitură de la 11 metri în prima repriza, însă centralul partidei a dictat fault în atac.


Astfel, Franța va întâlni Argentina lui Messi în finala Cupei Mondiale duminică de la ora 17:00. Marocul are șansa unei medalii de bronz dacă învinge Croația în finala mică disputată sâmbătă de la ora 17:00.

CITEȘTE ȘI:

Are România capacitatea de a organiza o Cupă Mondială?

Careul de ași al Cupei Mondiale. Istoria echipelor calificate

Ultimele Stiri
abonare newsletter