Sport

„U” Cluj a pierdut ultimul meci din 2022 pe terenul celor de la Sepsi. Covăsnenii s-au impus la limită

„U” Cluj a pierdut meciul cu Sepsi, scor 2-1 (1-0), în etapa a 21-a a Superligii.

„U” Cluj a pierdut meciul cu Sepsi, scor 2-1 (1-0), în etapa a 21-a a Superligii/ Foto: FC Universitatea Cluj/Facebook „U” Cluj a pierdut meciul cu Sepsi, scor 2-1 (1-0), în etapa a 21-a a Superligii/ Foto: FC Universitatea Cluj/Facebook

 

 


Înainte de începerea partidei, trupa pregătită de Cristiano Bergodi a înregistrat 3 victorii și un egal în ultimele 4 etape din Liga 1 și speră să continue parcursul bun pentru a prinde un loc de play-off. În ultma rundă, covăsnenii au remizat, 1-1, pe teren propriu, cu FC Voluntari.

 


De cealaltă parte cei de la „U” Cluj nu au cunoscut gustul victoriei în campionat în ultimele 4 jocuri disputate. „Studenții" au remizat, de asemenea pe teren propriu, 0-0, cu UTA Arad, în runda trecută. Situația din clasament a celor de la „U” Cluj este una mult mai îngrijorătoare, care la finalul sezonului ar putea însemna retrogradarea în liga secundă.

„U” Cluj a avut o șansă incredibilă de a marca în minutul 19. Chipciu a lovit  puternic la poartă, de la marginea careului, dar Niczuly a fost pe fază și a respins mingea.


Scorul a fost deschis în minutul 30 de Nicolae Păun. Acesta a reușit să înscrie după ce fundașii clujeni nu au putut respinge balonul din careu, iar mijlocașul celor Sepsi a profitat și a șutat puternic din câțiva metri.

Scorul la pauză a fost 1-0 pentru Sepsi OSK.


„U” Cluj avea o șansă să egaleze scorul în minutul 48 prin golul lui Thiam, însă mingea s-a dus pe lângă poartă. Jucătorii de la Sepsi OSK au reușit să se distanțeze de „U” Cluj, printr-un gol marcat în minutul 51 de Alexandru Tudorie.

Alex Chipciu a șutat din voleu, de la marginea careului și putea să fie un gol spectaculos în minutul 57, dar balonul a fost respins de Niczuly. În cele din urmă, cu un sfert de oră înainte de final, centralul a dictat penalty pentru „U” Cluj, după consultarea VAR. Thiam a fost cel care și-a asumat răspunderea, a înscris și și-a readus echipa în joc (75).


În ciuda eforturilor din ultimele minute, „U” Cluj nu au reușit să mai pună probleme și au cedat la Sfântu Gheorghe, scor 2-1. Cu 19 puncte acumulate, „sepcile roșii” se află în continuare pe poziția a 14-a în clasament, cel puțin până la ora meciului dintre UTA Arad și FC Rapid 1923.

CITEȘTE ȘI:

U Cluj renunță la fundașul Florinel Mitrea. „Am îmbrăcat tricoul Universităţii în faţa unui stadion plin. A fost un capitol frumos”

Este oficial! FCSB l-a cedat pe Ianis Stoica la „U” Cluj

abonare newsletter