Sport

Formație de top din baschetul european vine la Cluj! Care este adversara U-BT-ului

U-BT o va întâlni în următoarea partidă din EuroCup pe Joventut Badalona. Partida va avea loc miercuri de la ora 19:30, în BT Arena.

Banca celor de la Joventut Badalona/FOTO: Club Joventut Badalona - Facebook Banca celor de la Joventut Badalona/FOTO: Club Joventut Badalona - Facebook

 

 


Spaniolii sunt una dintre cele mai importante grupări din campionatul Spaniei, având o istorie de aproape 100 de ani. Badalona este un oraș situat în apropiere de Barcelona, formația de baschet fiind celebră pentru performanțele naționale și continentale. De-a lungul timpului, Joventut a câștigat Euroliga, EuroCup și EuroChallenge, alături de două Cupe Korać. Pe plan intern, Joventut a cucerit de patru ori campionatul, opt Cupe ale Regelui și două SuperCupe. 

 


Antrenorul verzilor, Carles Duran, este un tehnician de 46 de ani, care le-a mai pregătit în trecut pe Bilbao și Valencia Basket. Duran are la dispoziție un lot valoros, în care se regăsesc baschetbaliști din țări precum Statele Unite, Franța sau Italia.

Printre numele importante îl amintim pe fostul fundaș al Barcelonei, Pau Ribas, campion mondial și european cu naționala Spaniei. De asemenea, Ante Tomić, multiplu campion al Spaniei cu Real Madrid și Barcelona, evoluează la Badalona din 2020. La rândul lor, americanii Kyle Guy și Henry Ellenson au jucat la grupări din NBA.


Joventut este cunoscută și prin faptul că i-a lansat în baschetul mare pe Rudy Fernandez sau Ricky Rubio, ambii componenți de bază ai selecționatei Spaniei.

CITEȘTE ȘI:

U-BT continuă parcursul perfect în Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca a pierdut fără drept de apel meciul cu echipa turcă Frutti Extra Bursaspor

Ultimele Stiri
abonare newsletter