Sport

Echipele favorite ale lui Emil Boc de la mondial. „Imi aduc aminte cum ieșeam pe strada după meciul cu SUA sau Argentina”

Emil Boc dezvăluie care sunt echipele sale favorite participante la Cupa Mondială. Acesta iși amintește și de momentele frumoase ale nationalei României.

Parerea lui Emil Boc despre Cupa Mondială/FOTO 1:  depositphotos.com FOTO 2: Emil Boc - Facebook Parerea lui Emil Boc despre Cupa Mondială/FOTO 1: depositphotos.com FOTO 2: Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul Clujului a dezvăluit pronosticul său pentru cele patru echipe care vor ajunge în semifinale.

 


„Eu când a început campionatul am zis că cei patru ce vor intra în semifinale vor fi în ordine: Brazilia. Franța, Anglia și Argentina. Argentina mă cam dezamăgește puțin dar restul sunt în grafic. In ultimii 92 de ani de când avem campionat mondial nu a fost o surpriza așa de mare ca și Argentina”, a declarat Emil Boc la o emisiune radio.

Ca și echipa favorită, Emil Boc nu se poate decide între două foste campioane mondiale.


„Am o dilema între Brazilia și Franța. Mă îngrijorează, la fel ca și pe orice brazilian, glezna lui Neymar. Am citit știrile de dimineață și am văzut că arată rău glezna lui după intrarea pe contre cu jucătorul sârb. Ar fi păcat să nu îl avem pe Neymar pentru că el cu Messi, Ronaldo și Mbappe sunt atracțiile mari ale campionatului”, a mai declarat Boc.

Edilul Clujului crede că echipele care încep în forță mondialul nu ajung prea departe, ci ar fi mai indicat ca naționalele să-și dozeze efortul.


„Spania vine puternic din urma, dar întotdeauna cine începe repede nu are benzina să o ducă până la sfârșit în același ritm. Îmi aduc aminte de Italia în `82. A început 0-0, 1-1, tot așa în grupe, după care a explodat mai departe și a ajuns campioană mondială. Greu să ții jocul asta cu 6-7 goluri pe meci. Trebuie să începi lent, să te mobilizezi cât e necesar să obții trei puncte și să iți conservi energia pentru ca e un efort de echipă de durată. Aici îmi place Spania dar nu știu daca va reuși să ajungă departe”, a adăugat Boc.

Acesta este conștient de spectacolul pe care îl oferă Campionatul Mondial, fiind dezamăgit de faptul că România nu este prezentă în Qatar.


„E un spectacol total. Păcat ca noi îl privim de pe margine. Era frumos să avem și echipă ca și în `94. Atunci a fost cel mai mare vârf pe care l-am avut. Îmi aduc aminte cu plăcere campionatul mondial din SUA când ieșeam pe străzi după victoria cu SUA, cu Argentina, tristețea după meciul cu Suedia.

Fotbalul reușește să stimuleze aceasta emoție colectiva și e bine că energiile acestea se duc înspre fotbal și nu se coagulează în violență în altă parte. Trebuie să dai oamenilor șansa să își exprime ce au mai bun prin fotbal și prin patriotism”, a mai spus primarul Clujului.

CITEȘTE ȘI:

Controversa Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar: corupție, decese, abuzuri

Cele mai mari surprize din istoria Cupei Mondiale. Povestea titlului mondial pierdut de Ungaria

Ultimele Stiri
abonare newsletter