Sport

Românul ajuns înaintea lui Dan Petrescu la Chelsea. Cum este să fii parte din marile academii de fotbal

Dan Petrescu a petrecut o bună parte din cariera la Chelsea, unul dintre marile vise ale acestuia fiind să antreneze gruparea londoneză. Însă un alt compatriot i-a luat-o înainte.

Adrian Avasâlcăi în cadrul clubului Chelsea/FOTO: Eurosport Adrian Avasâlcăi în cadrul clubului Chelsea/FOTO: Eurosport

 

Adrian Avasâlcăi, românul care lucrează pentru Chelsea

 

Adrian Avasâlcăi este un fost fotbalist român trecut pe la Oțelul și Dunărea Galați, dar care și-a încheiat cariera prematur, la 19 ani, din cauza accidentărilor repetate. Acesta a apucat să evolueze în Spania pentru Coslada, o formație mică din Madrid.


Plecat din România în urmă cu 10 ani, Avasâlcăi s-a acomodat cu traiul în Anglia, iar apoi și-a deschis o academie de fotbal în Londra, în anul 2016. 

Adrian Avasâlcăi lucrează și pentru Chelsea pe partea de scouting, iar o parte din copiii de la academia sa pot face pasul către gruparea londoneză.


„Întotdeauna am țintit sus și îmi place să nu mă mulțumesc cu puțin, mai ales în profesie. Colaborez cu Chelsea de câțiva ani, pe parte de scouting.

De mulți ani merg în schimburi de experiență la Academia Chelsea, fapt care m-a ajutat enorm de mult să dezvolt Academia AVA la un nivel foarte bun. Fiind urmărit de câțiva manageri de-a lungul timpului, de curând mi-au spus că vor să îmi ofere ceva mai mult decât un rol de scouter, pentru că ei consideră că am abilități bune ca antrenor. Asta m-a bucurat enorm, deoarece m-am simțit apreciat și răsplătit pentru munca pe care o depun de ani de zile. Împreună cu alți antrenori mă ocup de antrenamentele și meciurile copiilor de elită între U9 si U14, pentru ca ei să intre în Academie.


Un copil cu potențial, ca să poată intra în Academia Chelsea, trece printr-o serie lungă de teste și noi suntem cei care ne ocupăm de toate aceste aspecte. Chiar acum avem un copil din Academia AVA cu noi la Chelsea și suntem foarte mulțumiți de el. Sperăm să îl vedem în viitor la echipa mare de la Chelsea, dar până acolo o luăm pas cu pas.

Ne vom ocupa de el și într-o bună zi sperăm să îl vedem cât mai sus. Acest copil are toate calitățile necesare să devină fotbalist și e doar o chestiune de timp până va izbuti”, a povestit Adrian Avasâlcăi, pentru Eurosport.


 

CITEȘTE ȘI:

Când se va juca restanța FCSB – CFR Cluj? Programul încărcat în Liga 1 în decembrie

FCSB și CFR Cluj „se bat” pe același mijlocaș sârb

abonare newsletter