Sport

După ce a învins Ungaria, România și-a aflat următorul adversar în competiţia de tenis Billie Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României va întâlni Slovenia, în deplasare, în calificările ediţiei 2023 a competiţiei Billie Jean King Cup.

Echipa feminină de tenis a României va întâlni Slovenia, în deplasare, în calificările ediţiei 2023 a competiţiei Billie Jean King Cup/ FOTO: Federaţia Română de Tenis/Facebook Echipa feminină de tenis a României va întâlni Slovenia, în deplasare, în calificările ediţiei 2023 a competiţiei Billie Jean King Cup/ FOTO: Federaţia Română de Tenis/Facebook

 

 


Echipa feminină de tenis a României va întâlni Slovenia, în deplasare, în calificările ediţiei 2023 a competiţiei Billie Jean King Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate duminică.

 


Meciul va avea loc pe 14 şi 15 aprilie 2023. România a învins Ungaria cu 4-0 în play-off-ul competiţiei, în timp ce Slovenia a trecut cu 3-1 de China.

Slovenia are două jucătoare în top 100, pe Tamara Zidansek - locul 87 şi Kaja Juvan - 88. Dalila Jakupovic se află pe 255, Nina Potocnik pe 270, iar Polona Hercog este doar pe 390. România şi Slovenia s-au întâlnit o singură dată în Fed Cup, fostul nume al competiţiei, în 2000, la Murcia, tricolorele fiind învinse cu 3-0 în primul tur al Grupei 1 a zonei Europa-Africa. Atunci, Raluca Ciochină a fost învinsă de Tina Krizan cu 7-5, 6-3, Katarina Srebotnik a dispus de Mihaela Moldovan cu 6-0, 6-3, iar perechea Tina Krizan/Katarina Srebotnik a trecut de cuplul Raluca Ciochină/Mihaela Moldovan cu 6-4, 7-5.


Marea Britanie şi Cehia, semifinalistele ediţiei din acest an, vor înfrunta în calificările pentru turneul final formaţiile Franţei, respectiv Ucrainei. Cele două echipe care vor obţine victorii în calificările din 2023 vor merge la turneul final, alături de Elveţia şi Australia, finalistele din acest an, împreună cu echipa gazdă, care va fi stabilită ulterior. Cele nouă formaţii învinse vor juca baraje pentru menţinerea în Grupa Mondială.

Programul întâlnirilor din calificări:

  • Spania - Mexic
  • Ucraina - Cehia
  • Marea Britanie - Franţa
  • Canada - Belgia
  • SUA - Austria
  • Slovacia - Italia
  • Germania - Brazilia
  • Kazahstan - Polonia
  • Slovenia - România

 

CITEȘTE ȘI:

România a câștigat fără emoții întâlnirea cu Ungaria din play-off-ul competiţiei feminine de tenis Billie Jean King Cup. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter