Sport

România a câștigat fără emoții întâlnirea cu Ungaria din play-off-ul competiţiei feminine de tenis Billie Jean King Cup. FOTO

Ana Bogdan (două succese) şi Jaqueline Cristian şi-au câştigat meciurile din Billie Jean King Cup cu Ungaria şi au calificat România mai departe în competiţia pe echipe.

România a învins Ungaria cu 4-0 în play-off-ul competiţiei feminine de tenis Billie Jean King Cup/ FOTO: Federaţia Română de Tenis/ Facebook România a învins Ungaria cu 4-0 în play-off-ul competiţiei feminine de tenis Billie Jean King Cup/ FOTO: Federaţia Română de Tenis/ Facebook

 

 


România a învins Ungaria cu 4-0 în play-off-ul competiţiei feminine de tenis Billie Jean King Cup, sâmbătă, în Oradea Arena, după ce perechea Jaqueline Cristian/Monica Niculescu a învins cuplul Reka-Luca Jani/Panna Udvardy cu 5-7, 6-4, 10-4 în meciul de dublu.

 


Româncele s-au impus după o oră şi 44 de minute, într-o partidă fără miză, după ce Ana Bogdan a adus victoria tricolorelor.

Victorie fără emoții pentru tricolore

În primul meci de simplu de vineri, Ana Bogdan (48 WTA) a învins-o pe Dalma Galfi (85 WTA) cu 6-1, 6-4. Jaqueline Cristian (148 WTA) a câştigat a doua partidă de simplu cu 6-2, 4-6, 7-6 (7-3), în faţa Annei Bondar (71 WTA). Ana Bogdan a învins-o sâmbătă pe Panna Udvardy cu 6-0, 6-2 şi a adus victoria echipei feminine de tenis a României în faţa Ungariei.


Ana Bogdan (48 WTA), care iniţial trebuia să o înfrunte pe Anna Bondar, a dispus de Panna Udvardy (83 WTA) după o oră şi 11 minute.

Aceasta este prima victorie pentru Horia Tecău în calitate de căpitan nejucător al României, după debutul nefericit din primăvară, 0-4 cu Polonia.


Câştigătoarele acestui play-off vor evolua în calificările din 2023 pentru turneul final, în timp ce învinsele vor evolua în regiunile lor din Grupa I.

România şi Ungaria s-au întâlnit până la acest duel de nouă ori în Fed Cup (fostul nume al competiţiei), iar echipa noastră a obţinut opt succese, precedentul cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa, prin victoriile reuşite de Sorana Cîrstea şi perechea Irina Begu/Monica Niculescu, Timea Babos (victorioasă în faţa Simonei Halep) aducând punctul gazdelor. Singura victorie a Ungariei s-a consemnat în 1993, în Anglia, cu 2-1.


Meciul din Billie Jean King Cup este primul eveniment sportiv de mare calibru găzduit de Oradea Arena, sala polivalentă cu peste 5.000 de locuri a oraşului.

CITEȘTE ȘI:

Rusoaica de la turneul de tenis din Cluj sare la gâtul ucrainenilor. „Dumnezeu nu le-a dat creier”

Jucătoarea româncă de tenis Jaqueline Cristian a fost invinsă în prima rundă a turneului Transylvania Open

Jucătoarea de tenis din Cehia, Barbora Krejcikova, s-a retras de la Transylvania Open: „Sunt foarte dezamăgită”

Ultimele Stiri
abonare newsletter