Sport

Naționala feminină de handbal a României, victorie dramatică în EURO 2022. Golul decisiv, marcat în ultima secundă

Naţionala feminină de handbal a României a învins dramatic echipa Spaniei, cu scorul de 28-27 (12-11). Golul decisiv a fost marcat în ultima secundă.

Naţionala feminină de handbal a României a învins dramatic echipa Spaniei, cu scorul de 28-27 (12-11). Golul decisiv a fost marcat în ultima secundă/ FOTO: FRH - Federația Română de Handbal /Facebook Naţionala feminină de handbal a României a învins dramatic echipa Spaniei, cu scorul de 28-27 (12-11). Golul decisiv a fost marcat în ultima secundă/ FOTO: FRH - Federația Română de Handbal /Facebook

 

 


Naţionala feminină de handbal a României a învins dramatic echipa Spaniei, cu scorul de 28-27 (12-11), vineri seara, la Skopje, în primul lor meci din Grupa principală 2 a Campionatului European - EHF EURO 2022, găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

 


România a controlat jocul trei sferturi din timp, apoi la un moment dat a părut că scapă meciul din mână, fiind condusă la două goluri, dar a revenit pe final şi a câştigat printr-un gol marcat în ultima secundă de Bianca Bazaliu.

Naționala Spaniei a evoluat tot meciul cu o apărare agresivă

Spania a evoluat tot meciul cu o apărare avansată, agresivă, care a incomodat mult echipa României, nevoită să găsească de multe ori soluţii individuale. Tricolorele au condus în prima repriză în mai multe rânduri la trei goluri, irosind unele oportunităţi de a se desprinde la patru goluri. La 12-9 (min. 28), Ostase a fost eliminată pentru minge aruncată în faţa portarului şi ibericele au reuşit să înscrie de două ori până la pauză, astfel că la jumătatea meciului România mai avea un avantaj de un gol, 12-11.


După pauză, echipa antrenată de Florentina Pera s-a desprins pentru scurt timp la trei goluri, 15-12 (36), dar Spania a revenit şi a egalat, 15-15 (39). În min. 44, Spania a condus pentru prima oară, 20-19, iar în min. 54 avea 25-23 pe tabelă. Buceschi a marcat de două ori, Hosu a apărat o aruncare de la 7 metri, executată de Jennifer Gutierrez (CS Rapid Bucureşti), iar Pintea a adus România în avantaj, 26-25. Arcos Poveda a egalat, Grozav a făcut 27-26, dar Arrojeria Arantzazistroke a înscris când mai erau nouă secunde de joc, însă Bianca Bazaliu a adus victoria tricolorelor cu o „rachetă” de la 14-15 metri, în ultima secundă.

Pentru România au marcat Crina Pintea 7 goluri, Eliza Buceschi 6, Cristina Neagu 5, Sorina Grozav 4, Bianca Bazaliu 3, Alexandra Badea 2, Laura Pristăviţa 1. Daciana Hosu a apărat 6 şuturi (33,33%), Yuliya Dumanska a apărat 2 (20%), iar Diana Ciucă un şut (12,50%).


Golurile echipei Spaniei au fost reuşite de Jennifer Gutierrez Bermejo 4, Lara Gonzalez Ortega 4, Kaba Gassama Cissokho 3, Lysa Tchaptchet Defo 3, Paula Arcos Poveda 3, Esther Arrojeria Arantzazistroke 2, Maitane Echeverria Martinez 2, Soledad Lopez Jimenez 2, Carmen Campos Costa 1, Silvia Arderius Martin 1, Almudena Rodriguez Rodriguez 1, Paula Valdivia Monserrat 1.

În celălalt meci al grupei, Germania a reuşit să învingă Olanda cu scorul de 36-28 (17-13). Alina Grijseels a înscris 8 goluri pentru învingătoare, Johanna Stockschlader a reuşit 7, Maike Schirmer 5, Emily Boelk 4, Julia Maidhof 4. De al învinse s-au remarcat Antje Angela Malestein 8 goluri, Laura van der Heijden 5, Bo van Wetering 5, Nikita van der Vliet 5.

Clasament
1. Franţa 4 puncte - 2 jocuri (+16)
2. Muntenegru 4 p - 2 j (+11)
3. Germania 2 p - 3 j (+2)
4. Spania 2 p - 3 j (-6)
5. Olanda 2 p - 3 j (-9)
6. România 2 p - 3 j (-14)


Duminică au loc partidele Franţa - Muntenegru şi Olanda - Spania, iar marţi sunt programate jocurile Franţa - Germania şi România - Muntenegru. Ultimele jocuri vor avea loc miercuri, Franţa - Spania, Olanda - Muntenegru şi România - Germania.

Primele două clasate din grupele principale se califică în semifinale, iar formaţiile de pe locul trei vor juca pentru poziţiile 5-6.

 

CITEȘTE ȘI:

Handbaliștii de la Universitatea Cluj au retrogradat din Liga Zimbrilor

Cristina Neagu amendată de Federația Română de Handbal. Tadici, iertat de comisii

Ultimele Stiri
abonare newsletter