Sport

CFR Cluj își află luni adversara din primăvara europeană. Posibilii adversari ai „feroviarilor”

Campioana României își va afla astăzi de la ora 15:00 adversara din șaisprezecimilie Conference League, în cadrul galei organizate la Nyon, în Elveția.

Tragere la sorți Conference League /FOTO: Captură ecran Youtube - UEFA Tragere la sorți Conference League /FOTO: Captură ecran Youtube - UEFA

 

 


Elevii lui Dan Petrescu s-au calificat în primăvara europeană după ce au învins contracandidata la calificare, kosovarii de la Ballkani, în ultimul meci al grupei G, scor 1-0. Astfel, CFR Cluj a terminat pe poziția a doua în grupă, în spatele celor de la Sivasspor.

 


Începând din sezonul 2021/2022, sezonul de start al noii competiții Conference League, echipele clasate pe al treilea loc în grupă în Europa League, se califică automat în șaisprezecimile Conference League, întâlnind o echipă venită de pe al doilea loc în grupă. 

Așadar, cei de la CFR Cluj vor întâni o grupare care a evoluat în acest sezon european într-un eșalon superior acestora.


Posibilii adversari ai CFR-ului:

  • Sheriff Tiraspol (Republica Moldova)
  • Lazio (Italia)
  • Qarabag (Azerbaijan)
  • Trabzonspor (Turcia)         
  • Bodo/Glimt (Norvegia)
  • AEK Larnaca (Cipru)
  • Ludogorets (Bulgaria)
  • Braga (Portugalia)

O tragere la sorți favorabilă pentru gruparea din Gruia ar fi o dublă cu ciprioții de la AEK Larnaca sau azerii de la Qarabag. În schimb, o dublă de foc ar reprezenta o intâlnire cu italienii de la Lazio, portughezii de la Braga sau moldovenii de la Sheriff Tiraspol. Aceștia din urmă au facut o figură frumoasă în grupele sezonul precedent de Champions League, învingându-i pe cei de la Real Madrid pe Santiago Bernabeu cu 1-0.

CFR Cluj urmează să dispute dubla din șaisprezecimile Conference în dățile de 16 și 23 februarie 2023. Feroviarii au primit pentru performanța obținută pâna acum în Conference League suma totală de 5.231.000 de euro. Formația din Gruia poate să obțină ulterior unei calificari în optimi, suma suplimentară de 600.000 de euro.


 

Articol scris de Paul Chirciu.

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj, amendată cu 10.000 de euro din cauza comportamentului rasist de la meciul cu Slavia Praga, din Conference League

CFR Cluj întâlnește luni echipa FC U Craiova. Oltenii încearcă să repete prestația bună din tur

abonare newsletter