Sport

CFR Cluj, amendată cu 10.000 de euro din cauza comportamentului rasist de la meciul cu Slavia Praga, din Conference League

Clubul CFR Cluj a fost amendat de UEFA pentru comportamentul rasist al fanilor de la meciul de pe teren propriu cu Slavia Praga, câștigat cu 2-0, din data de 13 octombrie.

Clubul CFR Cluj a fost amendat de UEFA pentru comportamentul rasist al fanilor de la meciul de pe teren propriu cu Slavia Praga, câștigat cu 2-0, din data de 13 octombrie/ FOTO: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ/ Facebook Clubul CFR Cluj a fost amendat de UEFA pentru comportamentul rasist al fanilor de la meciul de pe teren propriu cu Slavia Praga, câștigat cu 2-0, din data de 13 octombrie/ FOTO: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ/ Facebook

 

 


Corpul de Control, Etică și Disciplină din cadrul UEFA a amendat clubul CFR Cluj cu o amendă în valoare de 10.000 de euro în urma incidentelor de la meciul cu Slavia Praga din Conference League de pe data de 13 octombrie.

 


Motivul sancțiunii financiare este un comportament rasist sau discriminatoriu al fanilor.

Alături de amendă, CFR Cluj a primit și o sancțiune ce costă în închiderea unui sector de 2.000 de locuri din stadion la un meci de pe teren propriu din competițiile europene, însă pedeapsa este suspendată un an.


Concret, dacă CFR Cluj va comite o nouă abatere în următoarele 12 luni, pedeapsa va trebui aplicată.

„Se amendează CFR 1907 Cluj cu 10.000 de euro și să dispune închiderea parțială a stadionului CFR 1907 Cluj, care va consta în cel puțin 2.000 de locuri, în cadrul următorului meci de competiție UEFA în care CFR 1907 Cluj va juca ca club gazdă pentru rasiste și/ sau comportament discriminatoriu al susținătorilor săi. Închiderea parțială a stadionului este suspendată pe o perioadă de probă de un un an, începând de la data prezentei hotărâri”, se arată în decizia UEFA.


 

CITEȘTE ȘI:

„U” și CFR, amendate în urma incidentelor din SuperLigă. Căpitanul „Șepcilor Roșii”, suspendat

Îngeri păzitori! Doi chirurgi din Israel, salvatorii bărbatului care a intrat în stop cardiac la meciul CFR Cluj-Slavia: „Nu ne-am gândit de două ori”

Ultimele Stiri
abonare newsletter