Sport

Echipa Steaua ar putea ajunge în Liga 1. Dedicație specială de la Vasile Dîncu

Steaua, echipa de fotbal a Armatei, ar putea promova în prima ligă. Ajutorul a venit de la Vasile Dîncu.

Steaua Bucuresti/CSA Steaua Club Sportiv/Facebook.com Steaua Bucuresti/CSA Steaua Club Sportiv/Facebook.com

 

 


Printr-o modificare legislativă, publicată în Monitorul Oficial, se deschide calea pentru ca echipa de fotbal a Ministerului Apărării, Steaua București, să poată în sfârșit să promoveze în Liga 1 de fotbal.

 


Mai exact, un ordin de ministru semnat de Vasile Dîncu chiar în ziua în care și-a anunțat public demisia, pe 24 octombrie, permite Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” să se asocieze cu terțe persoane juridice, publice sau private, pentru constituirea unei asociații fără scop patrimonial care să aibă ca obiect participarea la competiții sportive, semnalează g4media.ro

Ordinul 182 al Ministrului Apărării a fost publicat în Monitorul Oficial 1065 și modifică Regulamentul de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.115/2013.


Scopul acestei modificări a Regulamentul de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” este să înlăture principala piedică de ordin juridic din calea promovării echipei în prima ligă. E vorba despre interdicția legală ca un club controlat de o entitate de stat (în cazul Stelei – Ministerul Apărării Naționale) să participe la competiția organizată de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

Printr-o asociere cu o terță persoană juridică (firmă, asociație etc) ar apărea o nouă asociație care nu e controlată direct de stat și astfel nu s-ar mai lovi de interdicția menționată, potrivit unui jurist consultat de g4media.ro

CITEȘTE ȘI:

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării. Imposibilitate de a colabora cu Iohannis

abonare newsletter