Sport

Simona Halep, testată pozitiv pentru doping. Sportiva, în stare de șoc: „O să lupt până la sfârșit”

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat vineri că a suspendat-o provizoriu pe Simona Halep pentru doping. Instituția susține că Halep a folosit o substanță numită Roxadustat, inclusă în lista de substanțe interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping.

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, vineri, pe Instagram și Facebook, că a fost testată pozitiv la un control antidoping/ Foto: Simona Halep/Facebook Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, vineri, pe Instagram și Facebook, că a fost testată pozitiv la un control antidoping/ Foto: Simona Halep/Facebook

 

 


Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, vineri, pe Instagram și Facebook, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa Roxadustat.

 


Simona Halep a transmis că nu s-a dopat niciodată și că va lupta pentru a dovedi că acuzațiile sunt nefondate.

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am testat pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. E cel mai mare șoc din viața mea.


De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, întrucât e complet opusă valorilor cu care am fost educată. Să înfrunt o situație atât de nedreaptă, mă simt confuză și trădată. 

Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am ingerat substanța în cunoștință de cauză și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.


Nu e vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani” a scris Simona Halep pe Instagram și Facebook.

Potrivit Agenției Internațională de Integritate a Tenisului, Halep, care are un loc 9 în clasamentul WTA, a furnizat un eșantion în timp ce concura la US Open în august 2022. Proba a fost împărțită în probe A și B, iar analiza ulterioară a constatat că proba A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanță interzisă inclusă în lista de substanțe interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA). Constatările analitice negative pentru substanțele nespecificate implică o suspendare provizorie obligatorie.


Jucătorul și-a exercitat dreptul de a solicita analizarea probei B, care a confirmat constatarea din proba A. Pe durata suspendării provizorii, jucătorul nu are dreptul de a participa sau de a participa la niciun eveniment de tenis sancționat organizat de organismele de conducere ale sportului.

 

CITEȘTE ȘI:

Simona Halep a urcat pe locul 6 în clasamentul WTA, după victoria de la Toronto

Obiectiv îndeplinit. Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Toronto!

Emma Răducanu și Simona Halep, martore la tot ce se întâmplă în biroul lui Emil Boc. „Dacă mi-ar transmite 10% talent, i-aș bate pe toți”

Ultimele Stiri
abonare newsletter