Sport

Derby-ul Clujului revine după 7 ani! Zi de meci între CFR și „U″

Derby-ul Clujului revine după o pauză de șapte ani în competițiile oficiale, Universitatea și CFR urmând să se dueleze joi seara, 20 octombrie, pe Cluj Arena.

„U” Cluj și CFR Cluj se vor întâlni pe Cluj Arena atât în meciurile din Superligă, cât și în Cupa României/ FOTO: 1- Facebook - Peluza Vișinie/2.Facebook-Șepciile Roșii „U” Cluj și CFR Cluj se vor întâlni pe Cluj Arena atât în meciurile din Superligă, cât și în Cupa României/ FOTO: 1- Facebook - Peluza Vișinie/2.Facebook-Șepciile Roșii

 

 


Derby-ul Clujului revine după o pauză de 7 ani în competițiile oficiale.

 


„U″ și CFR urmează să se dueleze joi seara, 20 octombrie, pe Cluj Arena. Întâlnirea din Cupa României o să fie cea de-a cincea din istorie între cele două rivale ale orașului în „competiția surprizelor”.

Înaintea meciului din cupă, antrenorul echipei „U” Cluj, Eugen Neagoe a participat la o conferința de presă organizată miercuri


„Suntem în unor jocuri importante și pentru faptul că jucăm cu rivalii noștri, CFR Cluj, care sunt din punctul meu de vedere cea mai bună echipă din campionat. În ultimii cinci ani au dominat fotbalul din România. Merită felicitări pentru asta și sunt pe un drum bun, se pot califica în primăvara europeană, dar mă interesează mai puțin planurile lor. Ne interesează foarte mult și meciul de mâine, chiar dacă este altă competiție, este Cupa României. Avem trei meciuri de disputat și în primul, cel de mâine, ne dorim să câștigăm. Rămâne de văzut dacă o să și putem face acest lucru”, a declarat Eugen Neagor.

El a comentat și declarațiile lui Dan Petrescu, tehnicianul CFR-ului spunând că o să trimită echipe diferite în cele două meciuri.


„Îl cunosc de foarte mult timp pe Dan Petrescu, suntem din aceeași generație. Eu știu că este un băiat serios, nu minte și a spus după jocul de luni cu Sepsi că va folosi altă echipă. Sunt convins că așa va fi, iar duminică o să folosească altă echipă. Indiferent de primii 11, au jucători valoroși. Au un lot foarte mare din punct de vedere numeric, așa că nu vor fi probleme pentru el. Cei care vor intra pe teren cu siguranță sunt jucători valoroși, dar așa cum am spus mereu, eu am încredere în jucătorii noștri chiar dacă lotul nostru este unul mai restrâns numeric (…) Sper să fie cu toții sănătoși și să-i alegem pe cei mai buni din punct de vedere fizic. Vom încerca să menajăm din jucătorii care acuză mici probleme sau oboseală. În ambele meciuri vom încerca să alcătuim o echipă bună, competitivă”, a adăugat tehnicianul.

Sergiu Buș (CFR Cluj), despre meciul de joi: „Pentru cine a crescut în acest oraș este un derby special”

Crescut în tricoul alb-vișiniu, Sergiu Buș a vorbit pentru CFR TV despre derby-ul cu „U Cluj și ce înseamnă această partidă pentru el.


„Eu le văd interesante (cele două partide cu U Cluj - n.red), așa au fost tot timpul, mai ales pentru cine a crescut în acest oraș este un derby special. Părerea mea este că în tot Ardealul este importantă această partidă (…) Cine a crescut în Cluj știe ce grad de rivalitate există între noi (CFR și U - n.red). Ne dorim să jucăm bine, suntem echipa campioană, ne respectăm gazonul, vom arăta asta în teren și bineînțeles vom vrea să câștigăm. 

Ne dorim să fie cât mai multă lume la meci pentru că fotbalul este un sport extraordinar de frumos și chiar dacă în ultimii ani nu ne-am mai întâlnit cu ei, acum și generația tânără se vor bucura de acest meci. Îmi doresc să fie un meci normal, să nu ne lovim, să nu recurgem la cartonașe roșii și mai ales în tribune”, a declarat Sergiu Buș.

 

CITEȘTE ȘI:

Întâlnire de gradul zero înainte de meciul CFR - „U”. Suporterii celor două formații strigă mobilizarea

Jandarmii, mobilizați la meciurile dintre „U” și CFR Cluj. „Să se evite deplasarea în grupuri mari, suporterii să nu se implice în conflicte”

Se încing spiritele înainte de derby-ul Clujului. Ofensă la adresa suporterilor din Gruia. Ce au făcut „Șepcile Roșii”

Boc, avertizări pentru galeriile CFR și „U”: „Am primit semnale că nu s-ar vrea un meci liniștit. Să nu se joace cu orașul!”

abonare newsletter