Sport

Dan Petrescu, antrenorul CFR Cluj, nu înțelege noul format din Cupa României: „Nu vreau să critic, dar e ceva ciudat”

Vineri, 30 septembrie, a avut loc tragerea la sorți pentru grupele Cupei României. Dan Petrescu spune că nu înțelege noul format din Cupa României.

Dan Petrescu, antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj/ Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/Facebook Dan Petrescu, antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj/ Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/Facebook

 

 


CFR Cluj, Farul Constanţa, Rapid Bucureşti şi Universitatea Cluj au fost repartizate în Grupa C a Cupei României la fotbal, alături de CSC Dumbrăviţa şi CSM Alexandria, în urma tragerii la sorţi efectuate vineri.

 


Şaisprezecimile de finală ale Cupei României au fost înlocuite de un play-off, urmat de o fază a grupelor, în care au intrat direct cele mai bune 8 echipe din Liga 1 în sezonul trecut. În această fază, cele 24 de echipe rămase în competiţie au fost împărţite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 şi 3. Au rezultat, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică. Cupa României se va încheia cu fazele sferturilor, semifinalelor şi finala, disputate toate într-o singură manşă.

Petrescu, nemulțumit după aflarea adversarilor

Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj, a reacționat după aflarea adversarilor. Tehnicianul a declarat că nu înțelege noul format din Cupa României și este nemulțumit de faptul că echipa sa trebuie să adauge în calendar alte trei deplasări.


„Am înțeles că jucăm trei meciuri în deplasare, asta n-am înțeles-o! Sunt grupe de șase echipe și jucăm numai cu trei. Sincer, nu prea înțeleg!

Cum să fie șase în grupă și joc numai trei meciuri? Ar trebui să fie cinci meciuri, nu? N-am mai văzut așa ceva!


Nu vreau să critic, dar e ceva ciudat... mai ales că jucăm trei meciuri în deplasare. La ce program avem noi, trei meciuri de deplasare ne mai trebuiau acum!

Va fi foarte greu, e clar. Voi rula tot lotul, vor juca și jucători de la echipa a doua. Dar vrem să câștigăm fiecare meci.


Din păcate, în Cupă am jucat numai în deplasare, ori am ieșit la penalty-uri, ori la un gol primit aiurea. Tot timpul, Cupa n-a fost cu noroc la Cluj în ultimii ani.

Ne-am axat pe cupele europene și pe campionat. Și acum trebuie să ne gândim la fel, dar nu vom neglija Cupa României. Vom încerca să câștigăm fiecare meci.

Nouă ne place să fim diferiți... de înjumătățirea punctelor în campionat ați mai auzit undeva? În Cupă, niciodată nu jucăm acasă. Vom avea deplasări foarte lungi, în decembrie.

Cu restanțele, vom avea 45 de meciuri în șase luni. Mi se pare exagerat. Tot timpul zice lumea că mă plâng, n-am voie să mai zic nimic, trebuie să tac. Dar eu o să vorbesc mereu. Programul este foarte, foarte greu”, a declarat Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă.

 

CITEȘTE ȘI:

S-au stabilit grupele Cupei României. CFR și „U” Cluj, adversare directe

Emil Boc, așteptări mari pentru meciul dintre rivalele orașului, „U” Cluj și CFR: „Mă adresez ambelor cluburi și ambelor galerii”

Boc, apel la calm în urma divergențelor dintre suporterii „U” și CFR Cluj: „Cei care au tangență cu violența să își dezvolte capacitățile în alte părți”

abonare newsletter