Sport

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Supercupa României pentru a patra oară, la baschet masculin

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a câştigat pentru a patra oară Supercupa României la baschet masculin, după ce a învins-o pe CSO Voluntari.

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Supercupa României / Foto: Facebook - U-BT Cluj-Napoca U-BT Cluj-Napoca a câștigat Supercupa României / Foto: Facebook - U-BT Cluj-Napoca

 

 


U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a câştigat pentru a patra oară Supercupa României la baschet masculin, după ce a învins-o pe CSO Voluntari cu scorul de 78-76 (22-21, 22-10, 14-16, 20-29), marţi seara, în Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti.

 


U-BT Cluj şi-a mai adjudecat trofeul în 2016, 2018 şi în 2021, când a învins-o tot pe CSO Voluntari, cu scorul de 89-82.

Campioana en titre a dominat prima jumătate a meciului, în timp ce echipa ilfoveană, deţinătoarea Cupei României, a fost mai bună în ultimele două sferturi.


CSO Voluntari s-a apropiat la un singur punct pe tabelă (77-76), când mai erau patru secunde de joc, însă era prea târziu.

Internaţionalul român Patrick Neal Richard şi-a condus echipa la victorie, cu 15 puncte, 3 recuperări şi 5 pase decisive. De la „U” s-au mai remarcat Jordan Michael Taylor (13 p), Stefan Bircevic (11 p, 4 rec) şi Meindl Leonardo Simoes (11 p, 6 rec).


Cei mai buni de la ilfoveni au fost Toddrick Gotcher (20 p), Dan Lucas Tohătan (12 p, 5 pd), Rolland Torok (11 p, 8 rec) şi Eric Garcia Thompson Jr (16 p, 6 rec).

CITEȘTE ȘI:

Juniorii U15, două victorii în fața primelor meciuri din acest sezon la baschet

România a câştigat aurul în proba masculină de dublu rame la Mondialele de canotaj din Cehia

Ultimele Stiri
abonare newsletter